Urmareste-ne:

Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac este foarte aromata si se pastreaza proaspata cateva zile.

placinta-dovleac

Foto: howaboutsomegreektonight.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 pachet foi de placinta

1 kg dovleac ras

200 g zahar

2 lingurite scortisoara

1 plic zahar vanilat

1 cub de unt

Mod de preparare

Pregateste mai intai umplutura de dovleac. Curata dovleacul de coaja, scoate-i semintele si miezul, apoi da-l pe razatoarea mare.

Pune dovleacul la calit, impreuna cu zaharul, amestecand permanent, pana se inmoaie. Adauga scortisoara pudra, pentru o aroma deosebita.

Imparte foile de placinta in doua parti egale. Unge-le cu putin unt pe fiecare in parte.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt aseaza jumatate din aluat, acoper-o cu umplutura de dovleac, apoi acoper-o cu cealalta jumatate de foi de placinta.

Pune placinta la copt, circa 30 de minute, la foc mic.

Serveste placinta dupa ce s-a racit, pudrata cu zahar.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Desert Placinte Placinta cu dovleac

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul