Saramura de peste este o reteta traditionala romaneasca, plina de arome intense si rustice. Pestele fraged, legumele coapte si usturoiul dau un gust autentic acestui preparat, care se serveste cel mai bine cu mamaliga calda. O mancare simpla, dar savuroasa, perfecta pentru mesele in familie.
Ingrediente:
-
3 bucati ardei capia
-
2 bucati ardei gras
-
6 rosii
-
1 kg crap file
-
sare
-
1 l apa
-
1 lingurita cimbru
-
piper
-
200 ml suc de rosii
-
1/3 ardei iute
-
200 ml suc de rosii (in plus)
-
1 capatana usturoi
-
mamaliga
Mod de preparare:
-
Fileurile de crap se spala bine, se portioneaza si se condimenteaza cu sare si piper.
-
Ardeii capia si ardeii grasi se coc pe flacara sau pe gratar, apoi se curata de coaja si se taie fasii.
-
Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete.
-
Intr-o oala se pune 1 litru de apa la fiert cu sare, apoi se adauga rosiile, ardeii copti, cimbrul si ardeiul iute tocat.
-
Se lasa la fiert 10-15 minute, dupa care se adauga pestele si se continua fierberea pana cand fileurile sunt bine patrunse.
-
Se incorporeaza sucul de rosii si usturoiul zdrobit, lasand sa fiarba cateva minute pana ce aromele se combina perfect.
-
Se serveste fierbinte, alaturi de mamaliga.
Sursa foto: freepik