Saramura de peste

/ / Modificat: 2025-09-03
Saramura de peste

Saramura de peste este o reteta traditionala romaneasca, plina de arome intense si rustice. Pestele fraged, legumele coapte si usturoiul dau un gust autentic acestui preparat, care se serveste cel mai bine cu mamaliga calda. O mancare simpla, dar savuroasa, perfecta pentru mesele in familie.

Ingrediente:

  • 3 bucati ardei capia

  • 2 bucati ardei gras

  • 6 rosii

  • 1 kg crap file

  • sare

  • 1 l apa

  • 1 lingurita cimbru

  • piper

  • 200 ml suc de rosii

  • 1/3 ardei iute

  • 200 ml suc de rosii (in plus)

  • 1 capatana usturoi

  • mamaliga

Mod de preparare:

  1. Fileurile de crap se spala bine, se portioneaza si se condimenteaza cu sare si piper.

  2. Ardeii capia si ardeii grasi se coc pe flacara sau pe gratar, apoi se curata de coaja si se taie fasii.

  3. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete.

  4. Intr-o oala se pune 1 litru de apa la fiert cu sare, apoi se adauga rosiile, ardeii copti, cimbrul si ardeiul iute tocat.

  5. Se lasa la fiert 10-15 minute, dupa care se adauga pestele si se continua fierberea pana cand fileurile sunt bine patrunse.

  6. Se incorporeaza sucul de rosii si usturoiul zdrobit, lasand sa fiarba cateva minute pana ce aromele se combina perfect.

  7. Se serveste fierbinte, alaturi de mamaliga.

Sursa foto: freepik

Taguri Peste alimentatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre