Macroul este un peste sanatos si accesibil, bogat in acizi grasi Omega-3 si proteine de calitate. Aceasta reteta simpla si aromata de macrou cu lamaie, pregatit pe un pat de cartofi cu rozmarin, este ideala pentru un pranz sau o cina usoara in familie. Se pregateste rapid, este gustoasa si potrivita chiar si pentru cei mici, datorita aromei blande si ingredientelor naturale. Descopera mai jos cum poti transforma o masa obisnuita intr-un preparat savuros si hranitor!
Ingrediente:
-
2 buc macrou (curatat si eviscerat)
-
4 cartofi mari
-
1 lamaie
-
2 crengute de rozmarin
-
sare si piper dupa gust
-
2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
-
Spala bine cartofii si curata-i de coaja. Taie-i in rondele subtiri sau cuburi potrivite.
-
Pune cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, stropeste-i cu ulei de masline, adauga sare, piper si crengutele de rozmarin. Amesteca bine.
-
Baga tava in cuptorul preincalzit la 200°C si lasa cartofii sa se coaca timp de 20-25 de minute, pana se inmoaie usor.
-
Intre timp, curata macroul, spala-l si sterge-l cu un prosop de hartie. Condimenteaza-l cu sare si piper atat in interior, cat si la exterior.
-
Taie lamaia in felii subtiri si introdu cateva felii in interiorul fiecarui peste. Poti pune si o crenguta de rozmarin in interior pentru extra aroma.
-
Scoate tava cu cartofi din cuptor si aseaza pestii deasupra. Poti adauga si restul feliilor de lamaie peste peste.
-
Da tava din nou la cuptor pentru inca 25-30 de minute, pana cand pestele este bine patruns si frumos rumenit.
-
Serveste preparatul cald, cu salata verde sau o garnitura usoara, dupa preferinta.
Sursa: www.gustos.ro
Sursa foto: freepik