Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

/ / Modificat: 2025-06-12
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macroul este un peste sanatos si accesibil, bogat in acizi grasi Omega-3 si proteine de calitate. Aceasta reteta simpla si aromata de macrou cu lamaie, pregatit pe un pat de cartofi cu rozmarin, este ideala pentru un pranz sau o cina usoara in familie. Se pregateste rapid, este gustoasa si potrivita chiar si pentru cei mici, datorita aromei blande si ingredientelor naturale. Descopera mai jos cum poti transforma o masa obisnuita intr-un preparat savuros si hranitor!

Ingrediente:

  • 2 buc macrou (curatat si eviscerat)

  • 4 cartofi mari

  • 1 lamaie

  • 2 crengute de rozmarin

  • sare si piper dupa gust

  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

  1. Spala bine cartofii si curata-i de coaja. Taie-i in rondele subtiri sau cuburi potrivite.

  2. Pune cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, stropeste-i cu ulei de masline, adauga sare, piper si crengutele de rozmarin. Amesteca bine.

  3. Baga tava in cuptorul preincalzit la 200°C si lasa cartofii sa se coaca timp de 20-25 de minute, pana se inmoaie usor.

  4. Intre timp, curata macroul, spala-l si sterge-l cu un prosop de hartie. Condimenteaza-l cu sare si piper atat in interior, cat si la exterior.

  5. Taie lamaia in felii subtiri si introdu cateva felii in interiorul fiecarui peste. Poti pune si o crenguta de rozmarin in interior pentru extra aroma.

  6. Scoate tava cu cartofi din cuptor si aseaza pestii deasupra. Poti adauga si restul feliilor de lamaie peste peste.

  7. Da tava din nou la cuptor pentru inca 25-30 de minute, pana cand pestele este bine patruns si frumos rumenit.

  8. Serveste preparatul cald, cu salata verde sau o garnitura usoara, dupa preferinta.

Sursa: www.gustos.ro

Sursa foto: freepik

Taguri Peste alimentatie copii Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre