Plachie de peste

/ / Modificat: 2012-05-31
Plachie de peste

Locuitorii Dobrogei sunt recunoscuti pentru faptul ca pregatesc cea mai buna plachie de peste, dar cu reteta potrivita si cateva trucuri, poti pregati si tu aceasta mancare pentru familia ta.

Timp de preparare

90 de minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 crap mare (2 kg)

6 cepe mici

6 rosii

1/2 l suc de rosii

2 linguri ulei

1 capatana usturoi

sare, piper

cimbru

2-3 foi de dafin

Mod de preparare

Curata pestele de intestine si solzi, apoi spala-l bine in apa rece.

Curata ceapa si tai-o solzisori.

Presara sare atat in interiorul pestelui, cat si in exteriorul acestuia. Incinge uleiul intr-o tigaie, caleste ceapa putin, cat sa devina translucida.

Aseaza ceapa intr-o tava de cuptor, pune pestele pe patul de ceapa, aseaza de jur imprejurul acestuia rosiile taiate cubulete si presara uniform condimentele.

La final, adauga usturoiul curatat si zdrobit.

Toarna sucul de rosii in tava, apoi da plachia la cuptor, la foc mediu (180 de grade), timp de 40 de minute.

Din cand in cand, toarna sos peste peste, astfel incat acesta sa se patrunda uniform.

Trucuri

Serveste plachia de peste cu mamaliguta calda si ardei iute.

Inlocuieste crapul cu orice alt tip de peste de apa dulce, cum ar fi platica, biban sau caras.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fel principal Peste

Articole recomandate

Citeste si despre