Ghiveci de legume

/ / Modificat: 2012-04-12
Ghiveci de legume

Ghiveciul de legume reprezinta un mix fabulos de vitamine si substante nutritive, care ofera organismului portia de sanatate de care are nevoie zilnic!

Foto: fatfreevegan.com

Timp de preparare

70 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

300 g ciuperci

1 ceapa mare

2 dovlecei

1 morcov maricel

2 vinete potrivite

2 ardei grasi

2-3 linguri de bulion (o conserva de rosii in bulion)

2-3 linguri de ulei masline

1 legatura de marar

sare

piper

Mod de preparare

Curata si spala legumele, apoi toaca-le cubulete, cu exceptia cepei, pe care o toci marunt si o pui la calit in uleiul de masline incins.

Atunci cand ceapa este cristalizata, adauga toate legumele peste si acopera-le cu apa.

Baga oala la cuptor si asteapta sa fiarba si sa scada, iar spre sfarsit, adauga bulionul sau rosiile, sarea si piperul.

Dupa ce a scazut, se presara marar tocat marunt pe deasupra.

Trucuri

Ghiveciul de legume se poate prepara si cu carne.

De asemenea, pot fi adaugate si combinate si alte legume - fasole verde, mazare, varza, conopida, in functie de gust si preferinta. Bucataria e facuta pentru improvizatie!

Valori nutritonale per 100 g

Calorii: 51

Grasimi: 2.5 g

Carbohidrati: 6.2 g

Proteine: 1.7 g

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete legume Retete post

Articole recomandate

Citeste si despre