Daca esti in cautarea unei garnituri rapide si pline de savoare, aceasta reteta de cartofi la tigaie rumeniti cu unt si usturoi este exact ce ai nevoie. Usor de pregatit si delicioasa, aceasta garnitura va transforma orice masa intr-un festin. Perfecta pentru un pranz sau o cina rapida, cu un gust intens de usturoi si unt, ce se potriveste perfect alaturi de orice preparat. Nu ai nevoie de mult timp pentru a o pregati, iar rezultatul te va impresiona cu siguranta!
Ingrediente:
-
9-10 cartofi medii (preferabil cartofi noi)
-
40 g unt gras 82%
-
1 lingura de ulei de floarea soarelui
-
Sare
-
1-2 fire de usturoi verde sau 4-6 catei de usturoi vechi
-
Optional: patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
-
Curata cartofii si taie-i in cuburi sau felii, dupa preferinta.
-
Intr-o tigaie adanca, pune uleiul de floarea soarelui si untul la incins.
-
Adauga cartofii si prajeste-i la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana devin rumeni si crocanti.
-
Cand sunt aproape gata, adauga usturoiul verde sau usturoiul vechi tocat marunt si mai lasa-i pe foc 1-2 minute.
-
Presara sare dupa gust si, daca doresti, patrunjel verde tocat pentru un plus de prospetime.
Pofta buna!
Sursa: www.savoriurbane.com
Sursa foto: freepik