5 retete savuroase cu ou

/ / Modificat: 2017-09-25
5 retete savuroase cu ou

Daca te-ai saturat sa mananci ouale doar sub forma de omleta, prajite ochiuri sau in stil Benedict, este timpul sa descoperi cateva moduri versatile de a-l insera in meniul tau zilnic, astfel incat sa redescoperi bucuria si placerea de a-l consuma.  

Oua coapte in avocado

Ingrediente

1 avocado mare

2 oua mici

2 felii de bacon

sare

piper

2 rosii mici

Mod de preparare

Taie feliile de bacon fasii si prajeste-le in tigaie pana devin crocante. Taie avocado in doua, pe lung, fara a-l curata. Scobeste fiecare jumatate, pentru a face loc umpluturii si oualor. Amesteca miezul cu rosiile tocate marunt, asezoneaza-le cu sare si piper si pune cate putin in fiecare bucata de avocado.

Sparge un ou deasupra primei jumatati si procedeaza la fel si cu cealalta. Asezoneaza ouale cu sare si piper. Baga-le la cuptor, intr-un vas termorezistent, pana cand ouale sunt tari. Scoate-le si serveste-le calde, cu bacon crocant pe deasupra.

Sandvis Croque Madame

sandvis-croque-madame

Ingrediente

1 ou

2 felii de paine

2 felii de bacon

1 felie cascaval

1 lingura unt

1 lingura ulei de masline

1 rosie

sare

piper  

Mod de preparare

Unge o felie de paine cu putin unt. Asaza, pe rand, felia de cascaval si baconul si acopera totul cu cealalta felie de paine. Baga sandviciul la toaster 1 minut. Intre timp, topeste restul de unt intr-o tigaie. Adauga si uleiul de masline. Prajeste oul. Pune oul prajit deasupra sandviciului facut in toast, adauga cateva felii de rosii deasupra si asezoneaza-le cu sare si piper.

Crema de zahar ars

crema-zahar-ars

Ingrediente

8 oua

1 l lapte

300 g zahar

1 baton de vanilie  

Mod de preparare

Caramelizeaza 100 g zahar in oala in care vei prepara crema. Dupa ce a inceput sa capete culoare aurie, intinde-l pe marginile oalei. In paralel, fierbe laptele cu batonul de vanilie. Separat, bate ouale cu restul de zahar. Lasa laptele sa se raceasca, apoi amesteca-l cu compozitia de oua. Toarna amestecul in oala cu zaharul caramelizat. Baga oala la cuptor, la foc mic, aproximativ o ora sau pana cand se rumeneste pe deasupra.

Orez chinezesc cu ou

orez-chinezesc-ou

Ingrediente

2 cani de orez fiert

1 ardei gras rosu tocat cubulete

1 conserva mica de mazare

1 conserva mica de porumb

1/2 conserva de ciuperci

2 oua

ulei masline

sos de soia

sare

piper

Mod de preparare

Pune o tigaie (wok) la incins cu ulei de masline. Adauga ardeiul, porumbul, mazarea si ciupercile si caleste-le 10 minute, amestecand continuu, ca sa nu se arda. Adauga orezul fiert, amesteca-l cu legumele, apoi lasa-l 5 minute cu capac pe foc, pentru ca aromele legumelor sa patrunda in el.

Bate ouale si prajeste-le intr-o tigaie separata, amestecandu-le continuu, pentru a iesi jumari. Adauga-le peste orez si amesteca-le bine. Asezoneaza, dupa gust, cu sare, piper si sos de soia.  

Frittata cu ciuperci si telemea de vaca

frittata-ciuperci-branza

Ingrediente

7 oua

2 linguri smantana

300 g ciuperci de la conserva

100 g telemea vaca

1 fir de cimbru

3 fire de ceapa verde

1/2 lingurita pudra chili

sare

piper

2-3 linguri de ulei  

Mod de preparare

Incinge uleiul intr-o tigaie care poate fi bagata si in cuptor. Soteaza mai intai ciupercile, 2 minute. Intre timp, bate ouale si amesteca-le cu smantana, ceapa verde, cimbrul si condimentele. Toarna amestecul peste ciupercile din tigaie.

Asaza bucati de branza din loc in loc deasupra oualor din tigaie si bag-o la cuptor 15-20 de minute, pana cand branza se topeste si frittata este inchegata.

Ce alte retete delicioase cu ou mai cunosti? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete oua

Articole recomandate

Citeste si despre