Dulceata de capsuni

/ / Modificat: 2012-06-14
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni preparata in casa este delicioasa, savuroasa si extrem de sanatoasa! Este sezonul capsunilor, asa ca nu mai sta pe ganduri si prepara cateva borcanase de dulceata pentru familia ta!

Foto: genaw.com

Timp de preparare

3-4 ori

Dificultate

medie

Ingrediente

1.5 kg capsuni

2 kg zahar

1.5 kg apa

2 lamai

Mod de preparare

Curata atent capsunile, spala-le bine si lasa-le sa se scurga de apa.

Stoarce cele doua lamai si toarna zeama peste capsuni.

Seaparat, prepara siropul din zahar si apa. Amesteca-le intr-o cratita mare (chiar in cea in care vrei sa prepari dulceata).

Lasa-l sa fiarba pana cand devine lipicios si apoi adauga capsunile.

Da focul mic la oala si lasa capsunile sa fie patrunse de sirop, fara a le amesteca, deoarece se sfarama si nu mai raman intregi. Ia spuma care se formeaza deasupra cu ajutorul unei spumiere.

Lasa-le pe foc pana cand fierb capsunile sau fa un test, scotand putina dulceata pe farfurie, tragand o dunga cu un cutit si observand daca se acopera rapid linia formata sau nu. Daca ramane asa cum ai facut-o initial, inseamna ca dulceata este suficient de tare si este gata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre