Snitele poloneze – reteta gustoasa si satioasa

/ / Modificat: 2025-08-04
Snitele poloneze – reteta gustoasa si satioasa

Snitelele poloneze sunt o varianta inedita si delicioasa a clasicei retete de snitele. Se prepara usor, din piept de pui maruntit si legume, iar consistenta este moale la interior si crocanta la exterior. Cu arome bogate de ardei, cascaval si patrunjel, aceste snitele sunt perfecte pentru o masa rapida, satioasa si plina de gust, fie ca le servesti calde sau reci.

Ingrediente:

  • 360 grame piept de pui

  • 50 grame cascaval razuit

  • 1/2 ardei gras rosu

  • 1/2 ardei gras verde

  • 1 ou

  • 2 linguri faina alba

  • 2 linguri iaurt (sau smantana)

  • patrunjel verde tocat

  • sare

  • piper

  • boia rosie dulce

  • ulei de floarea soarelui, pentru prajit

Mod de preparare:

  1. Taie pieptul de pui in cubulete mici si pune-l intr-un bol incapator.

  2. Adauga ardeii tocati cubulete, cascavalul razuit, patrunjelul tocat marunt, sare, piper si boia dupa gust.

  3. Incorporeaza oul, faina si iaurtul. Amesteca bine compozitia pana devine omogena.

  4. Incinge ulei intr-o tigaie. Cu ajutorul unei linguri, pune gramajoare din compozitie in tigaie si aplatizeaza-le usor pentru a forma snitele.

  5. Prajeste snitelele la foc mediu, cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana devin aurii si bine patrunse.

  6. Scoate-le pe un prosop de hartie pentru a elimina excesul de ulei.

Sfaturi:

  • Le poti servi cu o salata proaspata sau cu un sos de iaurt cu usturoi.

  • Sunt ideale si reci, la pachet sau ca gustare rapida.

Taguri Snitele pui Mancare

Articole recomandate

Citeste si despre