Rulouri din foi de lasagna, spanac si ricotta

/ / Modificat: 2025-03-29
Rulouri din foi de lasagna, spanac si ricotta

Daca esti in cautarea unei retete delicioase si usor de pregatit, rulourile din foi de lasagna cu spanac si ricotta sunt alegerea perfecta. Aceste rulouri sunt o combinatia perfecta de gusturi si texturi: foi de lasagna fragede, umplutura cremoasa de ricotta si spanac, plus sosul bechamel fin, care le face irezistibile. Fie ca vrei sa pregatesti un pranz sau o cina rapida, aceasta reteta va aduce un strop de savoare in orice masa. Incearca-o si lasa-te cucerit de acest preparat simplu, dar cu un gust desavarsit!

Ingrediente:

  • 5 foi de lasagna

  • 150 gr de spanac

  • 250 gr de ricotta

  • 400 gr de sos bechamel

  • 6 linguri de cascaval ras

  • 1 ceapa

  • 3 linguri de pesmet

  • 3 linguri de ulei

  • 125 gr de mozzarella

  • Sare si piper

  • 100 ml de lapte

Pentru bechamel:

  • 400 ml de lapte

  • 25 gr de unt

  • Sare si nucsoara

  • 3 linguri de faina

Mod de preparare:

  1. Pregatirea sosului bechamel: Intr-o cratita, topeste untul, adauga faina si amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase. Adauga treptat laptele, continuand sa amesteci. Lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa, apoi adauga sare si nucsoara dupa gust.

  2. Pregatirea umpluturii: Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine aurie. Adauga spanacul tocat si gateste-l pana se inmoaie. Lasa-l sa se raceasca, apoi amesteca-l cu ricotta, 3 linguri de pesmet, sare, piper si cascavalul ras.

  3. Asamblarea rulourilor: Fierbe foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj. Apoi, intinde fiecare foaie pe o suprafata plana, pune umplutura de spanac si ricotta pe fiecare si ruleaza-le.

  4. Montarea intr-un vas de copt: Pune un strat subtire de sos bechamel pe fundul unei tavi de copt, aseaza rulourile si acopera-le cu restul de sos bechamel. Pune mozzarella deasupra si presara pesmetul ramas.

  5. Coacerea: Coace rulourile la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Serveste-le calde, cu un strop de parmezan ras deasupra, daca doresti!

Sursa: www.pofta-buna.com

Sursa foto: freepik

Taguri Spanac Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre