Daca esti in cautarea unei retete delicioase si usor de pregatit, rulourile din foi de lasagna cu spanac si ricotta sunt alegerea perfecta. Aceste rulouri sunt o combinatia perfecta de gusturi si texturi: foi de lasagna fragede, umplutura cremoasa de ricotta si spanac, plus sosul bechamel fin, care le face irezistibile. Fie ca vrei sa pregatesti un pranz sau o cina rapida, aceasta reteta va aduce un strop de savoare in orice masa. Incearca-o si lasa-te cucerit de acest preparat simplu, dar cu un gust desavarsit!
Ingrediente:
-
5 foi de lasagna
-
150 gr de spanac
-
250 gr de ricotta
-
400 gr de sos bechamel
-
6 linguri de cascaval ras
-
1 ceapa
-
3 linguri de pesmet
-
3 linguri de ulei
-
125 gr de mozzarella
-
Sare si piper
-
100 ml de lapte
Pentru bechamel:
-
400 ml de lapte
-
25 gr de unt
-
Sare si nucsoara
-
3 linguri de faina
Mod de preparare:
-
Pregatirea sosului bechamel: Intr-o cratita, topeste untul, adauga faina si amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase. Adauga treptat laptele, continuand sa amesteci. Lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa, apoi adauga sare si nucsoara dupa gust.
-
Pregatirea umpluturii: Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine aurie. Adauga spanacul tocat si gateste-l pana se inmoaie. Lasa-l sa se raceasca, apoi amesteca-l cu ricotta, 3 linguri de pesmet, sare, piper si cascavalul ras.
-
Asamblarea rulourilor: Fierbe foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj. Apoi, intinde fiecare foaie pe o suprafata plana, pune umplutura de spanac si ricotta pe fiecare si ruleaza-le.
-
Montarea intr-un vas de copt: Pune un strat subtire de sos bechamel pe fundul unei tavi de copt, aseaza rulourile si acopera-le cu restul de sos bechamel. Pune mozzarella deasupra si presara pesmetul ramas.
-
Coacerea: Coace rulourile la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Serveste-le calde, cu un strop de parmezan ras deasupra, daca doresti!
Sursa: www.pofta-buna.com
Sursa foto: freepik