Rulouri de ardei capia copt umplut cu branza si pesto – aperitivul perfect pentru sarbatorile de iarna

/ / Modificat: 2025-12-12
Rulouri de ardei capia copt umplut cu branza si pesto – aperitivul perfect pentru sarbatorile de iarna

Daca esti in cautarea unui aperitiv festiv, usor de preparat si absolut delicios pentru sarbatorile de iarna, rulourile de ardei capia copt cu branza si pesto sunt alegerea ideala. Sunt colorate, aromate, sanatoase si impresioneaza orice musafir prin combinatia perfecta intre dulceata ardeiului copt si aroma intensa de pesto si branza cremoasa.

Ingrediente pentru rulouri de ardei capia copt

Pentru ardei:

  • 6 ardei capia mari

  • 1 lingura ulei de masline

  • Sare dupa gust

Pentru crema de branza:

  • 250 g crema de branza

  • 100 g telemea dulce sau feta

  • 1 lingura smantana

  • 1 catel de usturoi pisat (optional)

  • Sare si piper dupa gust

Pentru pesto:

  • 2 linguri pesto din busuioc

  • Optional: putin suc de lamaie pentru un gust mai fresh

Pentru decor:

  • Patrunjel sau busuioc tocat

  • Fulgi de ardei iute (optional)

Mod de preparare

1. Coacerea ardeilor capia

  1. Speli ardeii si ii asezi intr-o tava cu hartie de copt.

  2. Ii coci in cuptor la 220°C timp de 20–25 de minute, intorcandu-i pentru a se coace uniform.

  3. Cand sunt gata, ii acoperi cu folie sau un prosop pentru a se inmuia coaja.

  4. Cureti coaja si semintele cu grija, fara a rupe ardeii.

  5. Presari putina sare si un strop de ulei de masline.

2. Pregatirea cremei de branza

  1. Amesteci crema de branza cu telemeaua/feta maruntita.

  2. Adaugi smantana pentru consistenta cremoasa.

  3. Poti incorpora usturoiul daca doresti o aroma mai intensa.

  4. Condimentezi cu sare si piper dupa gust.

3. Umplerea rulourilor

  1. Intinzi fiecare ardei copt pe o farfurie.

  2. Ungi un strat subtire de pesto peste fiecare ardei.

  3. Adaugi un strat uniform de crema de branza.

  4. Rulezi usor ardeiul, de la capat spre varf.

  5. Tai ruloul in bucati de 2–3 cm pentru servire.

4. Decorarea

  • Presari patrunjel sau busuioc tocat.

  • Adaugi fulgi de ardei iute pentru un plus de culoare si aroma.

  • Optional: cateva picaturi de ulei de masline extravirgin pentru luciu.

Sfaturi pentru un rezultat perfect

  • Alege ardei capia mari si drepti, pentru a-i putea rula usor.

  • Lasa ardeii sa se raceasca bine inainte de a-i rula.

  • Branza trebuie sa fie cremoasa, pentru a se intinde uniform.

  • Poti adauga nuci maruntite pentru textura.

  • Pentru o varianta mai light, foloseste branza cottage sau branza light.

De ce este reteta ideala pentru sarbatorile de iarna

  • Este colorata si festiva, perfecta pentru masa de Craciun sau Revelion

  • Este un aperitiv fresh, usor si aromat

  • Se pregateste rapid si nu necesita ingrediente scumpe

  • Se potriveste perfect cu vin alb sau prosecco

  • Este o reteta sanatoasa, potrivita si pentru copii, daca elimini usturoiul

Sursa foto: Gourmandelle

Taguri Branza

Articole recomandate

Citeste si despre