Placinta turceasca cu branza si spanac

/ / Modificat: 2025-04-29
Placinta turceasca cu branza si spanac

Copiii iubesc gustarile calde si pufoase, mai ales cand sunt pline de arome familiare si ingrediente naturale. Placinta turceasca cu branza si spanac este perfecta pentru pachetelul de scoala sau ca masa usoara in familie. Se prepara usor, nu contine aditivi si este o metoda grozava de a introduce spanacul in alimentatia celor mici, fara mofturi. Umplutura cremoasa si aluatul moale transforma fiecare imbucatura intr-o bucurie!

O placinta delicioasa, inspirata din bucataria turceasca, perfecta pentru o masa consistenta sau o gustare savuroasa.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 600 g faina

  • 350 ml apa

  • 50 ml ulei Spornic Omega 9

  • 10 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)

  • putina sare

Pentru umplutura:

  • 250 g spanac proaspat

  • 250 g branza dulce de vaci

  • 250 g branza telemea

  • 4-5 linguri ulei Spornic Omega 9

  • 1 ceapa tocata foarte marunt

  • 1 legatura patrunjel

  • 1 legatura ceapa verde

  • 1 lingurita boia dulce

  • 1 lingurita chimion

  • putin piper

Mod de preparare:

  1. Prepararea aluatului:

    • Intr-un bol mare, amesteca faina cu drojdia uscata si sarea.

    • Adauga apa treptat si framanta pana obtii un aluat elastic.

    • La final, incorporeaza uleiul si framanta inca 5 minute.

    • Acopera aluatul si lasa-l la dospit aproximativ 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

  2. Prepararea umpluturii:

    • Spala bine spanacul si toaca-l grosier.

    • Caleste ceapa tocata in 2 linguri de ulei pana devine translucida.

    • Adauga spanacul si lasa-l pe foc pana se inmoaie.

    • Lasa compozitia sa se raceasca, apoi adauga branza dulce, branza telemea faramitata, ceapa verde si patrunjelul tocate.

    • Condimenteaza cu boia, chimion si piper. Amesteca bine.

  3. Asamblarea placintei:

    • Imparte aluatul in bucati egale.

    • Intinde fiecare bucata intr-o foaie subtire.

    • Pune umplutura in centru si pliaza marginile astfel incat sa obtii un pachet.

    • Unge placintele cu ulei.

  4. Coacerea:

    • Incinge o tigaie antiaderenta si coace placintele la foc mediu, cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos.

    • Alternativ, poti coace placintele in cuptor, la 200°C, timp de 20-25 de minute.


Placinta turceasca cu branza si spanac este moale, aromata si perfecta servita atat calda, cat si rece. Pofta buna!

Sursa: www.jamilacuisine.ro

Sursa foto: freepik

Taguri Placinta Placinta cu branza

Articole recomandate

Citeste si despre