Bruschette cu rosii, usturoi si busuioc

/ / Modificat: 2025-07-17
Bruschette cu rosii, usturoi si busuioc

Bruschetele cu rosii, usturoi si busuioc sunt gustarea ideala pentru zilele calde, cand ai pofta de ceva usor, aromat si plin de savoare. Aceasta reteta simpla si rapida aduce in farfurie gustul verii si este perfecta atat pentru copii, cat si pentru intreaga familie. Cu ingrediente naturale si proaspete, bruschetele pot fi servite ca aperitiv, gustare sau chiar mic dejun. O modalitate gustoasa de a-i convinge pe cei mici sa manance rosii!

Ingrediente:

  • 9 felii de bagheta

  • 500 g rosii bine coapte

  • 4-5 catei de usturoi

  • cateva frunze de busuioc proaspat

  • 4-5 linguri ulei de masline extravirgin

  • putina sare

Mod de preparare:

  1. Pregateste rosiile: Spala rosiile, taie-le cubulete mici si pune-le intr-un bol. Adauga un praf de sare, frunzele de busuioc rupte sau tocate si 2 linguri de ulei de masline. Amesteca usor si lasa-le la marinat 10-15 minute.

  2. Pregateste feliile de paine: Prajeste feliile de bagheta in cuptor sau pe tigaie, pana devin crocante si aurii pe ambele parti.

  3. Freaca cu usturoi: Cat sunt inca calde, freaca fiecare felie cu un catel de usturoi taiat pe jumatate, pentru un gust intens.

  4. Asambleaza: Pune amestecul de rosii si busuioc pe fiecare felie de paine. Stropeste cu restul de ulei de masline si serveste imediat.


Serveste-le ca aperitiv, gustare sau chiar mic dejun in stil italian. Sunt delicioase si satioase, fara sa incarce stomacul.

Sursa: www.jamilacuisine.ro

Sursa foto: freepik

Taguri Aperitive

Articole recomandate

Citeste si despre