Soldatelul de plumb

Autor: fara autor


A fost o data un baietel cuminte caruia parintii ii daruiau jucarii minunate. De ziua lui, baietelul primi in dar o cutie frumos ambalata in care gasi nici mai mult nici mai putin decat douazeci si cinci de soldatei de plumb. Erau asa frumosi si mandri in uniforma lor, incat baietelul se juca doar cu ei. Dar vezi, din intamplare unul dintre soldatei nu avea un picior. Cred ca nu fusese plumb de ajuns!

Cu toate acestea, parca era si mai mandru decat ceilalti caci se sprijinea, si inca bine, in singurul picior. Seara, baietelul mersese la culcare, iar jucariile ramasera singure si se pornira la joaca. Spargatorul de nuci facea tumbe, tamburinele sunau, soldateii de plumb patrulau si mica balerina dansa. Si era atat de frumosa in rochita ei roz si dansa asa de frumos, ca era imposibil sa nu-ti placa!

Cum o vazu micul soldat se si indragosti de ea.

Deodata, dintr-un colt aparu un spiridus batran care-l povatui pe soldatelul nostru sa nu se lege de mica balerina ca se va sfarsi rau.Dar soldatelul se prefacu ca nu-l aude si o privea in continuare pe iubita lui.

Nu stiu cum se facu insa, ca in zori soldatelul de plumb, cel indragostit de mica balerina, se afla pe pervazul ferestrei. Ce cauta si cum ajunse acolo...nimeni nu stia ! Poate ca spiridusul cel rau sa fi fost la mijloc...?!

Cand se deschise fereastra, din neatentie, soldatelul se dezechilibra si cazu in strada. Degeaba-l cauta baietelul, caci nu putu sa-l gaseasca. Cazuse chiar intre doua pietre si nu se zarea de acolo.

Dar vezi ca mai tarziu il gasira doi baietei care se gandira sa-l trimita...la plimbare. Ii facura o corabie din hartie si-l pusera in ea sa pluteasca in josul unui rau. Si cum plutea corabia lin, deodata se isca o ploaie torentiala si biata corabie se strica, iar soldatelul de plumb ajunse pe fundul raului.

Dar nici aici nu isi gasi linistea. Imediat un peste mare se repezi sa-l inghita. Si era atat de intuneric in burta pestelui, ca soldetelul se chinuia sa gaseasca un plan sa scape. Nu astepta prea mult.

Un pescar prinse pestele cel mare si-l duse la targ sa-l vanda.

Il cumpara un bucatar si-l duse acasa sa-l gateasca. Cum despica burta pestelui...surpriza...aparu un soldatel de plumb. Si unde credeti ca nimerise pestele? Chiar la casa baiatului nostru cel cuminte. Cum il vazu, baietelul nu mai putu de bucurie! Il lua, il spala si-l aseaza in mijlocul celorlalti soldati.

Ce fericit era soldatelul nostru! Era din nou acasa alaturi de tovarasii lui de lupta si avand-o alaturi pe frumoasa balerina, ce-l asteptase cu drag!

S-ar putea sa-ti placa si:

Ti-a placut? Spune-ti parerea!

Articole recomandate