Sase lucruri esentiale pentru calatoriile cu bebelusul

/ / Modificat: 2020-10-13
Sase lucruri esentiale pentru calatoriile cu bebelusul

Daca nu mai este mult pana la venirea pe lume a copilului, cu siguranta esti in plin proces de pregatire a listei de lucruri necesare, de la haine si patut la carucior. Ce ar trebui insa sa includa lista de obiecte de baza pentru calatorii, indiferent de distanta pe care o parcurgi cu bebelusul, mai ales ca astfel de obiecte nu sunt nici foarte ieftine. Pune pe aceasta lista doar strictul necesar, insa, alege lucruri de buna calitate.

Transportul confortabil si in siguranta

Scaunul auto

Conceput pentru a proteja copilul in cazul unui impact, scaunul auto special si omologat este obligatoriu pentru transportul celor cu varsta sub 3 ani. Ulterior, pana ce copilul depaseste inaltimea de 1,35 metri, acesta trebuie sa fie transportat doar pe bancheta din spate, intr-un scaun special sau pe un inaltator, intotdeauna cu centura fixata. Pentru bebelusi cu greutatea de pana in 13 kilograme sau cu varsta sub 12 luni - depinde si de cat de rapid cresc -, sunt recomandate scoicile, care intotdeauna trebuie sa fie fixate cu spatele la sensul de mers.

Ulterior, se pot folosi scaune cu fata la sensul de mers, desi cele mai sigure sunt considerate cele care se instaleaza invers. In alegerea scaunului auto se tine cont de greutatea si varsta copilului, dar si de modelul masinii. De exemplu, daca detii un model de Volkswagen care este dotat cu sistem de ancorare standardizat, poti alege un scaun auto cu isofix. Acest sistem permite fixarea scaunului in masina rapid, fara a mai fi nevoie de centura.

Marsupiul/ hamul pentru bebelusi

Sistemele de purtare sunt un element esential pentru ingrijirea copiilor, atat pentru calatorii, cat si in viata de zi cu zi. Pe langa faptul ca nu ocupa spatiu, sunt ideale pentru a merge oriunde in vacanta, inclusiv in drumetii, unde, de exemplu, nu ai putea sa te descurci cu un carucior clasic. Alege unul fiziologic, care sa respecte conformatia bebelusului si sa ii sustina perfect spatele si picioarele. De exemplu, intr-o pozitie corecta, picioarele bebelusului ar trebui sa stea in forma literei M, iar spatele sa fie arcuit.

Caruciorul pentru copii

Daca nu esti adepta unui marsupiu sau daca ai probleme cu spatele, vei avea nevoie de un carucior pentru a transporta copilul in timpul calatoriilor. Alege unul pliant, ultracompact si usor, care nu ocupa mult spatiu atunci cand il pui in portbagaj. Caruciorul trebuie sa poata sa fie strans cu o mana, sa aiba un sistem de franare usor si rezistent, trei roti, pentru o mai mare manevrabilitate, suspensii bune si centura de siguranta in cinci puncte, pentru stabilitate maxima.

Somnul linistit

Patutul de voiaj

Atunci cand inchiriezi o camera la hotel, ai nevoie de un pat suplimentar pentru bebelus - exceptand cazul in care practici cosleeping-ul, iar acest pat ar putea sa nu fie potrivit pentru varste foarte mici. Un patut de voiaj poate fi o buna alegere nu numai pentru perioade petrecute in hoteluri, ci si daca mergi in vizita la bunici ori la prieteni. Alege un model pliant usor, cu laterale din plasa si cu o saltea integrata.

Hranire fara stres

Esarfa pentru alaptarea discreta in public

In cazul in care bebelusul este alaptat, pana incepe sa fie diversificat, acest aspect poate sa fie rapid rezolvat. Sistemul de purtare permite si alaptarea bebelusului in totala discretie. De asemenea, o esarfa mare ii poate permite mamei sa alapteze bebelusul in public la fel de discret. Alege una de dimensiuni generoase, din tesaturi hipoalergenice si care poate sa fie spalata rapid la masina.

Un sac izoterm

Pentru zilele in care ai mult de mers pe jos, un mic sac izoterm poate fi foarte folositor.

In el poti depozita biberonul cu lapte sau mai multe borcanele cu piureuri si compoturi, daca bebelusul a trecut la perioada de diversificare. Un astfel de sac poate pastra mancarea calda sau rece timp de cateva ore si este foarte usor de transportat pe umar.

Venirea pe lume a unui bebelus nu trebuie sa echivaleze cu anularea planurilor de calatorii ale parintilor. Cu cateva lucruri esentiale si putina organizare, drumetiile sau vacantele lungi de o saptamana pot deveni prilej de amintiri extrem de placute pentru proaspetii parinti alaturi de micutul lor.

Sursa foto: Unsplash.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre