Primul concediu cu bebelusul, o provocare pentru orice parinte. Recomandari pentru o experienta placuta

/ / Modificat: 2022-05-13
Primul concediu cu bebelusul, o provocare pentru orice parinte. Recomandari pentru o experienta placuta

Daca de curand ati devenit parinti si sunteti hotarati sa il faceti partas la tot ceea ce traiti pe cel mic, cu siguranta, ati luat in serios perspectiva unui concediu in trei, al primului de acest fel. Pana la urma, chiar daca nu isi va aduce aminte cum a fost „prima data” la munte sau la mare, aveti posibilitatea de a imortaliza aceasta experienta. Si pentru a va asigura ca veti avea parte de o experienta memorabila, placuta, este indicat sa planuiti totul in cel mai mic amanunt din timp.

Aparitia unui copil nu inseamna ca de acum veti renunta la viata de cuplu, la destinatii care va tenteaza, la pasiuni, ci ca vi se alatura un omulet adorabil, in formare, total dependent de voi si bucuros de tot ceea ce traieste. Si, pana la urma, ce poate fi mai molipsitor decat un ras autentic de bebelus care descopera briza marii, aerul curat de munte, natura?

Iata cateva recomandari care va pot fi utile pentru a indrazni sa concretizati planul de a pleca impreuna in concediu.

Bagaje

Bagaje 

Pana sa planificati o iesire in trei cu cortul si seri romantice in hamac, e de preferat sa va raportati la prezent si la ce aveti de facut concret pentru ca prima vacanta la munte sau la mare cu bebelusul sa fie una reusita. Desi nu exista reguli clare in acest sens, cel mai bine ar fi sa pregatiti bagajul celui mic separat de al vostru.

In primul rand, pielea lui este mult mai sensibila, iar amestecarea hainutelor lui printre ale voastre nu este o idee prea buna. In plus, cel mic are produsele lui de curatare si hidratare, de la sampon la ulei de corp si pudra de talc. Totodata, puteti comanda pentru vacanta chiloteii impermeabili Huggies. Cu un design modern si adaptabil fiecarei situatii, de o calitate superioara, din materiale delicate si blande cu pielea bebelusului, acestia pot fi achizitionati online. Veti gasi modele recomandate pentru piscina si inot, dar si scutece pentru bebelusii foarte activi, care pot fi utilizate pe timp de noapte. Pentru a va asigura ca nu veti avea probleme cu hotelierii, puteti pune in cosul de cumparaturi online, direct din farmacie, paturele impermeabile pentru protectia patului. Din „trusoul” celui mic nu trebuie sa lipseasca biberoanele, palariile si o crema cu factor de protectie ridicat. De asemenea, daca micutul are o jucarie preferata, nu o uitati acasa, caci veti risca sa faceti cale intoarsa pentru a reusi sa-l adormiti pe junior dupa multe hohote de plans.

Cat despre bagajele voastre, nu exagerati cu lucrurile, fiindca nici nu veti avea de altfel prea mult loc in portbagaj, mai ales daca adaugati caruciorul pliabil.

Cazarea

Cel mai probabil, ati rezervat deja cazarea, insa, inainte de a va confirma locurile, mai faceti o „cercetare” in privinta alegerii. Unele hoteluri asigura patuturi pentru cei mici, avand si bai special concepute pentru mamici, din care nu lipsesc mesele de infasat, spatiile de joaca pentru copii, scaunele pentru bebelusi in restaurant, spatiile verzi si piscinele gonflabile, de mici dimensiuni, destinate celor mici.

In plus, trebuie sa va asigurati ca nu alegeti un loc care are „lipici” la tineri, cu zona de clubbing, deoarece puiul vostru va fi dornic de un somn profund, departe de orice fel de zgomote care i-ar putea perturba siesta sau visele. Daca e o cazare child friendly, nu veti mai avea preocuparea de a gasi un loc in care sa sterilizati biberoanele, caci bucataria va va sta la dispozitie.

 Bebelus

Tinand seama de toate aceste aspecte, fiti siguri ca veti avea parte de o prima vacanta reusita in trei, cu momente unice.

Sursa foto: unsplash.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Concediu mamici Concediu familie

Articole recomandate

Citeste si despre