Avem unde sa mergem in vacanta cu copiii, in Romania?

/ / Modificat: 2024-05-23
Avem unde sa mergem in vacanta cu copiii, in Romania?

In fiecare an, prin aprilie-mai, eu si sotul meu incepem sa ne gandim serios la destinatii de vacanta. Nu am fost niciodata genul de familie care sa isi programeze concediile cu un an inainte, chiar probabil asa ar fi cel mai avantajos cand vine vorba de costuri.

Cred ca daca ar fi sa alegem un cuvant care sa ne descrie perfect familia, acela ar fi „spontaneitate” (pe langa „haos”, „dezorganizare” sau „galagie”). Majoritatea parintilor ar spune ca e cam greu sa fii spontan cu doi copii „in dotare”, insa noua fix aceasta spontaneitate ne-a adus cele mai faine experiente. Si se pare ca asa va fi si anul acesta, pentru ca deja am gasit o destinatie de vacanta, la doi pasi de casa!

De ce fugim de vacantele in Romania?

Zilele trecute, in timp ce discutam despre optiunile de vacanta de anul acesta si puneam pe foaie variante pe care le consideram potrivite pentru o familie cu doi copii de 5, respectiv 8 ani, mi-am dat seama ca toate destinatiile care bifau toate criteriile noastre erau in afara tarii. Oare de ce?

Romania este o tara superba, cu peisaje desprinse din povesti. Avem munte, mare, locuri incarcate de istorie, traditii si obiceiuri aparte, bunatati de tot felul, oameni faini... Cu toate acestea, in fiecare an ajungem sa ne petrecem concediul in afara tarii. Si ne-am dat seama si de ce: in Romania nu sunt suficiente destinatii de vacanta child-friendly, iar serviciile, de multe ori, lasa de dorit.

Pentru ca atunci cand mergi in vacanta cu copiii, conditiile de cazare trebuie sa fie excelente. Mancarea trebuie sa fie foarte buna, diversa, pe placul celor mai mofturosi dintre noi. E musai sa existe si un loc de joaca sau sa se organizeze activitati pentru copii, astfel incat cei mici sa nu se plictiseasca dupa 2 zile, iar noi, parintii, sa ne putem odihni.

Apoi mi-am adus aminte ca mi-a aparut recent, pe Facebook, o reclama de la Wonderland Resort Cluj. Daca n-as fi vazut „Cluj” in denumire, zau ca nu m-as fi gandit ca un astfel de loc ar putea sa existe in Romania!

de-ce-fugim-de-vacantele-in-romania

Am intrat pe site-ul celor de Wonderland Resort Cluj si parca am deschis o carte de povesti. Peisaje de vis, personaje fantastice, dinozauri, parc de aventura, piscina in aer aer, zona de camping si rulote, focuri de tabara cu fachiri si acrobati, ateliere creative, o multime de tobogane gonflabile, totul la doar 7 kilometri de Cluj-Napoca.

Da, chiar aici, in Romania, se afla un spatiu imens de 357.000 de metri patrati, in inima naturii, unde parintii si copiii pot avea o vacanta ca-n povesti. Optiuni de cazare diverse, de 4 si 5 stele, acces gratuit la SPA, mic dejun inclus, personal de securitate 24/7. Unde mai pui ca la inceput de august va avea loc acolo si un festival pentru parinti si copii! Pe noi ne-a convins, si hai sa iti spunem, mai pe larg, de ce.

Wonder Family Fest, cel mai mare si mai complex festival pentru familii, din Romania

Anul acesta, intre 2 si 4 august, Wonderland Resort Cluj organizeaza cel mai mare si mai complex festival pentru familii din Romania - Wonder Family Fest.

Desfasurat in sanul naturii, Wonder Family Fest va include o paleta larga de activitati si experiente si are scopul de a oferi participantilor un cadru sigur si prietenos unde, timp de trei zile, exact ca-n povesti, vor putea trai diverse experiente care vor ramane cu ei mult timp dupa ce festivalul va lua sfarsit.

Piscina in aer liber cu vedere panoramica, un MEGA parc de aventura (Wonder Adventure Park) si altul cu dinozauri animatronici (DinoLand), roata panoramica, boburi gravitationale (Wonder Luge), zona de camping pentru corturi si rulote, foc de tabara, jocuri, competitii, ateliere creative, tobogane pentru toate varstele si o multime de alte activitati pregatim in cadrul festivalului - astfel incat toata lumea sa se regaseasca, indiferent de preferinte si stiluri de viata.

de-ce-fugim-de-vacantele-in-romania

Vor fi si concerte LIVE, fiindca festivalul isi propune sa adune zeci de artisti de talie internationala: de la acrobati, jongleri si magicieni, la muzicieni si dansatori, pentru a crea o atmosfera cu adevarat magica. Printre artistii care vor urca pe scena, se numara Luis Fonsi (vocea hit-ului mondial „Despacito”), Andra Gogan, Smiley, Dorian Popa, Geo Da Silva, Bosquito, Theo Rose, Iuliana Beregoi si Proconsul.

Va plac activitatile in aer liber? In timpul festivalului au loc si taberele Wonder Family Camp!

Intre 1 si 5 august 2024, in timpul festivalului Wonder Family Fest, au loc si taberele Wonder Family Camp, care sigur ii vor incanta pe cei mai activi dintre voi! Sincer, nici eu, nici sotul si nici copiii nu am fost pana acum intr-o tabara, asa ca ideea de a trai bucuria festivalului si farmecul unei tabere de vara, totul intr-un singur loc, ne cam surade.

Iata cateva dintre activitatile care se vor desfasura in timpul Wonder Family Camp:

  • activitati outdoor antrenante si inedite: echitatie, tenis de camp, initiere balon cu aer cald, foc de tabara;

de-ce-fugim-de-vacantele-in-romania

  • activitati indoor in multiple spatii generoase: Castelul lui Alice, gaming room, arts & crafts, petrecere si carnaval;

de-ce-fugim-de-vacantele-in-romania-castel-alice

de-ce-fugim-de-vacantele-in-romania-castelul-lui-alice

  • roata panoramica, de unde se poata admira frumusetea Clujului;
  • Wonder DinoLand - dinozauri animatronici intr-o prezentare uluitoare;

de-ce-fugim-de-vacantele-in-romania-castel-alice-DinoLand

  • Air shows - spectacole palpitante sustinute de maestrii vazduhului;
  • spectacole ecvestre;
  • tobogane pentru toate varstele;
  • spectacol special cu focuri de artificii;
  • Candy Land;

de-ce-fugim-de-vacantele-in-romania-Candy Land

  • treasure hunt, cu sute de premii puse la bataie;
  • piscina in aer liber, intr-un cadu de vis;
  • fantani arteziene tematice.

Bine, bine, dar unde ne cazam?

Asadar, in perioada 1-5 august, Wonderland Resort Cluj va fi punctul de intalnire dintre generatii, cu sute de activitati si spectacole dedicate, concerte LIVE si ateliere creative, jocuri si joaca, dar si multe alte surprize. Dar cum ramane cu cazarea?

Ei bine, Wonderland Resort Cluj pune la dispozitie 63 de spatii de cazare de 4 si 5 stele, cu acces gratuit la centrul SPA, precum si un mic dejun delicios inclus in pretul de cazare. Parcarea publica este gratuita la proprietate, precum si accesul la Wi-Fi. Camerele sunt dotate cu TV cu ecran plat si televiziune prin cablu, precum si cu baie privata si dulapuri/ garderoba. Asadar, cam tot ce ti-ai dori de la o binemeritata vacanta cu familia!

de-ce-fugim-de-vacantele-in-romania-3

In timpul Wonder Family Fest putem opta pentru cazare la cort sau rulota, intr-o zona special amenajata, imprejmuita de garduri de siguranta si cu personal de securitate 24/7. Ne putem aduce corturile personale sau putem inchiria de la fata locului. Zona de camping este prevazuta cu containere tip toaleta si dus si va fi disponibil si un spatiu de reincarcare a dispozitivelor mobile si a gadgeturilor. Exista parcare pentru autorulota si posibilitate de conectare la apa si curent.

de-ce-fugim-de-vacantele-in-romania-4.

Pentru a putea beneficia de accesul in zona de camping este necesar sa cumparam atat un bilet la festival, cat si un bilet de camping (cort sau rulota).

Detalii despre festival, tabere si variante de cazare, gasesti aici: https://wonderland.ro.

Ne vedem la Cluj, da?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta Concediu familie Evenimente parinti si copii

Articole recomandate

Citeste si despre