Prima vacanta cu bebelusul tau: ce trebuie sa iei cu tine

/ / Modificat: 2021-07-11
Prima vacanta cu bebelusul tau: ce trebuie sa iei cu tine

Te pregatesti pentru prima vacanta alaturi de bebelus? Fie ca mergi la mare, la munte sau doresti sa vizitezi un oras nou, vacanta alaturi de bebelus presupune mai multe pregatiri decat cele cu care erai obisnuita pana acum. Si asta deoarece confortul si siguranta bebelusului este pe primul loc.

Cand pleci cu bebelusul in vacanta trebuie sa te asiguri ca ai cu tine toate lucrurile necesare, insa nu trebuie sa faci excese. Putine sunt situatiile in care parintii vor folosi toate produsele pe care le iau in vacanta. Prin urmare nu-ti supraincarca masina si alege sa iei cu tine doar acele lucruri esentiale.

Carucior pliabil

Indiferent de varsta bebelusului si de mijlocul de transport dorit, calatoria cu un carucior poate pune probleme daca acesta nu este pliabil. Alege un model mic, tip scaun cu spatar. Acesta trebuie sa fie potrivit pentru copiii de la varsta de zero luni, pana la 2-3 ani si sa ii ofere protectie bebelusului. In plus, este mult mai practic si poate fi usor depozitat in masina sau alte mijloace de transport.

Asigura-te insa ca alegi un model confortabil si ca are roti ce pot fi folosite si pe teren accidentat (cum sunt anumite trasee montane, dar si pe nisip, daca mergi la mare.

Marsupiu pentru bebelusi

Din bagaj nu trebuie sa lipseasca un marsupiu sau o esarfa ori bretele speciale de prindere, care sa-ti perita sa intri in apa cu bebelusul.

Alegerea acestora depinde de destinatia de vacanta aleasa. Pentru o vacanta la mare, in care vei sa va bucurati amandoi de apa, este important sa alegi o esarfa sa apelezi la bretele speciale de sustinere. In schimb, pentru traseele montane, marsupiul ar fi mai potrivit.

Purtarea bebelusului in marsupiu are nenumarate beneficii pentru copil, dar si pentru legatura care se formeaza intre mama si copil.

Cada gonflabila

Nu trebuie sa cari cu tine cada de plastic a copilului. Alege o cada gonflabila care sa ocupe cat mai putin spatiu in bagaje. Este la fel de usor de folosit, dar mult mai compacta. Este optiunea perfecta mai ales pentru cei care clatoresc cu avionul sau cu trenul.

In plus, cadita gonflabila poate fi luata la plaja si pusa sub umbrela, pentru ca micutul sa se balaceasca in voie.

Scaun auto

Cand calatoresti cu micutul tau este important sa ai un scaun auto care sa-i asigure potectia necesara in trafic. In vacanta insa, acesta poate avea mai multe scopuri. Il poti folosi si in camera de hotel sau la restaurant pentru a tine copilul in el. Daca ai trecut deja la diversificarea alimentatiei este important ca miscutul sa aiba o pozitie optima pentru luat masa, iar scaunul auto oo pfera o astfel de pozitie.

Exista modele care au spatii de depozitare pentru servetele umede, scutece si alte lucruri de care poti avea nevoie la drum lung.

Patut de calatorie

Un patut pliabil pentru calatorie nu trebuie sa lipseasca, mai ales daca ai optat inca de le inceput pentru co-sleaping sau ti-ai obisnuit copilul sa doarma in camera lui.

Daca mergi la un hotel, multe au in dotare un patut pentru bebelusi. Insa daca alegi pensiuni sau vile turistice, sansele sa gasesti unul sunt mici. Iar daca esti adesptul calatoriilor, cu siguranta merita sa investesti intr-un astfel de scaun iti va schimba viata.

Produse de igiena

Scutece, servetele umede, creme, lotiuni, gel de dus si sampon, dar si o crema cu factor de protectie solara cat mai mare, nu trebuie sa lipseasca din bagajul bebelusului.

Produse alimentare

Iar cand vine vorba de mancare, alege produsele de care are nevoi in primele doua zile si apoi cumpara ce ai nevoie din locul de destinatie. Vei gasi in orice farmacie si in aproape orice supermarket mancare speciala pentru bebelusi.

Nu uita de apa plata sau de fructe si legume, in functie de varsta bebelusului.

Haine

Acestora li se adauga hainele din materiale naturale, o palarie sau o sapca. Ai grija sa aiba suficiente schimburi la el, deoarece este inevitabil sa nu se murdareasca.

Acestora li se adauga costumul de baie, babetica (pentru a nu pata toate hainele) si una, doua pijamale.

Sursa foto: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre