Pleci cu masina in vacanta? Sfaturi pentru a face calatoria cu bebelusul mai placuta

/ / Modificat: 2022-07-25
Pleci cu masina in vacanta? Sfaturi pentru a face calatoria cu bebelusul mai placuta

Vacanta de vara este perfecta pentru o escapada la munte sau la mare. Daca este prima data cand calatoresti impreuna cu bebelusul, este important sa faci calatoria cat mai confortabila. Prin urmare, inainte de a porni la drum este important sa tii cont de cateva sfaturi pentru a face calatoria cat mai placuta.

Scaunul auto, foarte important

Scaunul auto nu trebuie sa lipseasca. Alege unul ergonomic, in care bebelusul sa stea confortabil. Acesta trebuie sa fie adaptat varstei si greutatii copilului.

Scaunul se asaza intotdeauna cu fata spre spatele masinii. Se recomanda tinerea scaunului in acest mod pana la varsta de patru ani, cel putin, astfel incat copilul sa fie cat mai protejat.

Pregateste-te pentru drum 

Cand calatoresti cu masina, trebuie sa te pregatesti pentru un drum lung. Prin urmare, trebuie sa-i asiguri copilului confortul necesar, dar si sa-l distrezi. 

Cum ii poti asigura confort copilului 

Confortul si curatenia vor face diferenta dintre modul in care calatoreste copilul. Cat timp acesta sta confortabil si se simte bine in mediul in care se afla (mediul trebuie sa fie curat), acesta va calatori fara probleme. Pe de alta parte, daca bebelusul nu sta confortabil, iar mediul ii creeaza disconfort, acesta va plange, va fi frustrat si calatoria va fi asociata cu un lucru negativ.

Prin urmare imbraca bebelusul in haine usoare, de vara, din bumbac sau in, care sa-I asigure confort. Asigura-te ca sta intr-o pozitie buna, ca este curat in masina, dar si ca te poate vedea pe tot parcursul calatoriei. Tocamai de aceea mama trebuie sa stea intotdeauna alaturi de copil, pe bancheta din spate.

In timpul calatoriei este important sa ai in masina, la indemana, hainute de schimb, pampersi, servetele umede etc. Opririle dese la benzinarie sunt extrem de importante pentru a hrani copilul, pentru a verfica scutecul si pentru a te sigura ca se simte mereu confortabil. 

Nu alapta niciodata bebelusul in timpul mersului, nici macar cu biberonul, deoarece se poate ineca din cauza miscarii masinii. De asemenea, este foarte important sa nu schimbi scutecul in timp ce masina se afla in miscare, deoarece creste riscul de accidentare.

Distrage atentia copilului

In timpul unei calatorii lungi, bebelusii se pot plictisi teribil. Prin urmare, este important sa le distragi atentia si sa te joci cu ei. Poti face acest lucru cu ajutorul jucariilor lui preferate, vorbind cu el, cantandu-i, etc. Tocmai de aceea este important ca mama sa stea intotdeauna alaturi de bebelus, deoarece un bebelus care plange nu este deloc placut pentru sofer. Ba mai mult, poate afecta atentia acestuia la drum ducand la accidente.

Tine cont de rutina bebelusului cand calatoresti

Cand calatoresti in timp ce bebelusul doarme, este important sa adaptezi programul de clatorie cu programul bebelusului. Daca stii ca bebelusul doarme linistit in masina, atunci poti calatori in timpul orelor de somn ale acestuia. In schimb, daca bebelusul sta mereu treaz cand este in masina, calatoreste cand acesta nu doarme in mod normal.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta bebelusi Calatorii masina copii

Articole recomandate

Citeste si despre