Vrei sa fii o mama buna? Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci

/ / Modificat: 2021-07-22
Vrei sa fii o mama buna? Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci

Cel mai rau lucru pe care il poate face o femeie cand devine mama este sa uite complet de ea. Exista mame care cred ca daca fac lucruri pentru ele este gresit pentru ca “trebuie” sa se dedice si sa se “sacrifice” pentru copii sot. Ele considera ca in momentul in care devin mame inceteaza sa mai fie femei, ceea ce este o greseala enorma.

O mama isi poate face planuri pentru ea insasi fara sa se simta vinovata. Pentru a se simti bine si a fi o mama buna pentru copilul ei, o femeie trebuie sa aiba grija de ea. Trebuie sa-si faca timp sa mearga la salon sa-si faca unghiile, sa se vopseasca si sa se tunda. Trebuie sa iasa in continuare in oras, la un film sau sa ia cina alaturi de sot sau de prietenele ei, chiar daca mai rar decat inainte. In plus, daca isi doreste sa faca o calatorie, insa se gandesc ca se vor simti vinovate, trebuie sa-si faca curaj si sa plece. Nu se va intampla nimic rau in lipsa lor. Maternitatea NU trebuie sa fie sinonima cu uitarea de sine.

Maternitatea este minunata, dar nu este totul

O mama are si dreptul de a iesi singura fara copii, de a face o calatorie fara sot si copii, poate avea si aspiratii cater cariere infloritoare sau dorinte care nu au nicio legatura cu maternitatea.

Exista oameni care critica lucrurile pe care le fac mamele doar pentru ca sunt “mame”. Le judeca dupa felul in care se imbraca si dupa tipul de bautura ales la o masa in familie. Insa chiar daca acest lucru se intampla NU este in regula, nimeni nu trebuie sa ingradeasca libertatea unei femei doar pentru ca este mama.

Nu uita de tine dupa ce devii mama!

O mama NU trebuie sa uite de ea. Chiar daca rutina se va schimba complet, aceasta trebuie sa fie la fel ca inainte dupa ce devine mama. Daca inainte mergea la salon, nu trebuie sa renunte la acest obicei. Daca ii placea sa citeasca, sa vada dilme sau sa faca plimbari lungi cu prietenel, poate face in continuare acest lucru. Daca este o femeie de cariera, poate lucra in continuare. Fiecare femeie are propriile aspiratii si dorinte carora isi dedica timp si acestea NU trebuie sa dispara odata cu aparitia unui copil. Chiar daca au mai putin timp la dispozitie, asta nu inseamna ca nu pot face in continuare tot ce faceau inainte.

O femeie, chiar daca este mama, are multe versiuni si fatete pe care, nu ar trebui sa le ingroape, ar trebui sa le aduca la lumina si sa-si permita sa se bucure de ele. O femeie care este mama este minunata, are o inima grozava si o vointa de fier. O femeie creste ca persoana imediat ce devine mama, deveneind mult mai puternica si cu resurse de nebanuit.

Nu te abandona pe tine

Daca te abandonezi, daca nu te gandesti la nevoile tale, daca nu mai ai grija de tine, incetul cu incetul vei incepe sa te ofilesti. Vei deveni frustrata de viata si vei proiecta aceste frustrari si asupra altor persoane. Esti mama, da, dar mai presus de toate esti femeie!

Imbraca-te cum vrei, lasa-ti parul desfacut sau vopseste-l intr-o nuanta extravaganta. Fardeaza-te in continuare, vorbeste cu oameni si despre alte subiecte nu doar despre copii, scutece si biberoane. Continua sa-ti dedici timpul activitatilor distractive si relaxante si bucura-te in continuare de familia ta si de tine. Maternitatea nu inseamna sa renunti la aceste lucruri, sa te abandonezi si sa devii stearsa. Poti merge in continuare la sala daca esti o fire sportiva, dupa perioada de recuperare, poti purta in continuare haine mulate, tocuri si ruj rosu, daca asta iti doresti.

Poti fi fericita si implinita cu adevarat doar in momentul in care iti dedici in continuare timp tie. Iar daca faci asta si familia ta, inclusiv sotul, se va bucura mai mult de tine decat daca te abandonezi si nu mai ai grija de tine.

Nu uita! Daca iti intinzi aripile si zbori sus, si copiii tai vor face acelasi lucru.

Sursa foto: pexels.com

Articole recomandate

Citeste si despre