Video. O mama si-a reintalnit fetita moarta cu ajutorul realitatii virtuale

/ / Modificat: 2020-02-12
Video. O mama si-a reintalnit fetita moarta cu ajutorul realitatii virtuale

O familie care si-a pierdut fetita de 7 ani in 2016 a avut sansa de a o revedea cu ajutorul tehnologiei in cadrul unui show realizat de o televiziune coreeana, relateaza Daily Mail.

coreea

Mama fetitei a putut sa o atinga, sa se joace cu ea si sa-i vorbeasca, in timp ce micuta a asigurat-o ca nu mai are dureri.

Compania coreeana Munhwa Broadcasting Corporation (MBC) a reconstituit fata, corpul si vocea fetitei intr-un mod cat mai apropiat de realitate. 

"Mi-a lipsit mama mea foarte mult" 

Mama si-a reintalnit fiica intr-o gradina. Micuta a intampinat-o zambind. "Draga mea, mi-a fost dor de tine," i-a spus mama, in  timp ce atinge replica digitala a fetitei sale. 

Micuta cu ochii stralucitori si parul negru a intrebat-o pe mama ei unde a fost si daca se gandeste la ea. Aceasta i-a raspuns: "Tot timpul."

"Mi-a lipsit mama mea foarte mult," a spus fetita la randul sau.   

Jang a ezitat la inceput sa atinga copia digitala a fiicei sale, dar si-a facut curaj dupa ce Nayeon a insistat sa o tina de mana, intr-un moment emotionant impartasit din public de tatal, fratele si sora copilei.

 La un moment dat, fetita i-a inmanat mamei sale o floare spunand: "Mami, poti vedea ca nu ma mai doare, nu?

coreea show

"La sfarsitul acestei calatorii magice, Nayeon s-a culcat, spunand ca este obosita, iar mama ei si-a luat ramas bun.

Jang poarta un colier cu cenusa fiicei sale si a marturisit ca a realizat documentarul pentru a-i ajuta si pe altii care si-au pierdut un membru al familiei.

"La trei ani de la moartea ei, simt ca ar fi trebuit sa o iubesc mai mult decat sa-i duc dorul si sa ma simt rau, pentru a fi suficient de puternica cand urmeaza sa ne revedem. Sper ca multi dintre cei care au urmarit showul isi vor aduce acum aminte de Nayeon," a spus mama.

Expertii au criticat show-ul

In timp ce mama a gasit aceasta experienta benefica, expertii au avertizat asupra eticii realizarii unui "experiment psihologic radical" la televizor, in scopul divertismentului.

"Problema este ca in goana dupa profit, oamenii vor fi exploatati."

Sursa: dailymail.co.uk

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Realitate virtuala Fetita Asistent virtual

Articole recomandate

Citeste si despre