Simti ca te-ai pierdut pe tine cand ai devenit mama? Esti perfect normala

/ / Modificat: 2021-10-02
Simti ca te-ai pierdut pe tine cand ai devenit mama? Esti perfect normala

Maternitatea este ceva greu e descris in cuvinte, chiar daca primele care iti vin in minte sunt scutece, laptic, plans, colici, somn pe apucate si din nou scutece, laptic, plans... A fi mama nu inseamna doar cele de mai sus, combinate cu senzatia ca nu iti mai incapi in piele de bucurie cand iti privesti puiul, cand vezi primele zambete, cand auzi primele lui bolboroseli, cand vorbesti cu el in "bebelusa", cand ii simti pielea pe pielea ta si cand il vezi evoluand de la o zi la alta.

Devenirea ca mama te transforma mental si emotional mai mult decat orice alta experienta din viata asta. Iar metamorfoza vine la pachet cu confuzie si cu o senzatie de pierdere de identitate care te sperie si te fac sa iti pui o multime de intrebari.

Nu esti singura care trece prin asta!

Pierderea de identitate este, poate, tocmai ceea ce te transforma in mama, pentru ca altfel poate ti-ar fi greu sa accepti toata responsabilitatea care vine la pachet cu acea fiinta mica si fragila care depinde de tine, pe care trebuie sa o protejezi, sa o hranesti si sa o iubesti. Trebuie sa renunti la tine, cea care erai inainte, pentru ca toata lumea ta sa inceapa sa se invarta in jurul puiului pe care l-ai adus pe lume si care iti schimba tot stilul si ritmul vietii. Trebuie sa accepti schimbarea aceasta fundamentala pana intr-acolo unde ajungi sa iti amintesti cu greu cum era viata ta inainte de a fi mama.

E normal sa te simti pierduta

Probabil nu este mama pe lumea asta care sa nu se fi simtit pierduta in fata responsabilitatilor care vin la pachet cu maternitatea, care sa nu tanjeasca din cand in cand dupa iesirile cu fetele sau cu partenerul sau pur si simplu dupa o noapte de somn neintrerupt ori o zi in care sa poata dormi pana la pranz. Pana si faptul ca nu reusesti sa mai intri in hainele preferate de dinainte de sarcina te debusoleaza si uneori iti este greu sa te recunosti in oglinda. Si atunci cum sa nu simti ca ti-ai pierdut identitatea cand toata viata, toata rutina, toate activitatile, corpul si chiar mintea ta s-au schimbat atat de mult in doar 9 luni si ceva?

Ce ai pierdut se intoarce inzecit

Este firesc sa te simti altcineva, dar este important sa te accepti in noua ta "forma" si sa privesti asta ca pe un castig. Pentru ca a fi mama este un dar pe care il primesti in fiecare zi, sub forma de momente minunate si de lectii de viata. Inveti sa privesti lumea cu alti ochi si sa descoperi ca esti capabila de o dragoste incomensurabila, singura forma de iubire neconditionata, de altfel. Iar confuzia, ruperea de tot ceea ce stiai si de tine sunt perfect normale si sunt pretul platit pentru a deveni o versiune mai buna a ta. Respira usurata in loc sa intri in panica si nu te simti vinovata pentru toata aceasta avalansa de sentiente pentru ca nu este nimic in neregula cu tine; pur si simplu esti o mama normala. Ai nevoie doar de putin timp pentru a te adapta la noua realitate minunata pe care o traiesti!

FOTO: Pixabay.com

Taguri Schimbari viata mamica

Articole recomandate

Citeste si despre