10 lucruri care ne lipsesc de cand copiii erau nou-nascuti

/ / Modificat: 2017-09-22
10 lucruri care ne lipsesc de cand copiii erau nou-nascuti

Tu deja te gandesti ca mezina familiei va absolvi in curand gradinita si ca urmeaza sa treaca in clasa pregatitoare. Iar tu stii ce te asteapta! Mai ai inca doi copii, elevi la scoala generala. Seara de seara, le verifici caietele si ii ajuti sa finalizeze temele pe care nu au putut sa le faca singuri. Unele exercitii ti-au dat pana si tie de furca. Asa ca te-ai apucat sa inveti din nou matematica, gramatica, engleza, istorie, geografie si biologie. Ce mai conteaza un set in plus de teme, acum, ca ai capatat antrenament?

Mama de copii mari versus mamica de bebelus

Tot mai multe familii ies in parc, la plimbare sau iau cu asalt mall-urile, fastfood-urile si terasele. Strengarii tai trag de tine sa ii scoti la un suc. Si ti-e asa drag de ei, mai putin atunci cand arunca cu mancare unii in altii, se inghiontesc sau fac crize de isterie in public. Sau atunci cand se fugaresc, in drum spre o aniversare, si unul dintre ei pica in ditamai baltoaca cu mocirla, obligandu-te sa intri in primul magazin cu imbracaminte pentru copii si sa-i cumperi alti pantaloni. Ai urla si tu cot la cot cu ei, dar stii ca asa ceva nu se cuvine.

In magazin, parca si-au dat intalnire toate gravidele din oras. Una mai zambitoare ca alta. Sunt atat de senine si de fericite incat te molipsesc si pe tine cu starea lor de visare. Din depresie o dai in melancolie. Parca ti-e dor de burtica, nu-i asa? Perioada sarcinii a fost printre cele mai luminoase perioade din viata ta. Sa simti cum mogaldeata ta se misca in tine, inghiontindu-te in timp ce isi intinde un piciorus, iti da o senzatie mai presus de cuvinte. Si mai este magia primei intalniri, la cateva secunde dupa ce i-ai dat viata. Toate amintirile astea te napadesc si mai ca-ti vine sa pui mana pe telefon si sa-i trimiti un mesaj sotului: „mi-e dor sa mai avem un bebe”.

Apoi te loveste iar realitatea. Ai varsta pe care o ai si destule probleme si responsabilitati. Sa ai grija de un bebelus si de trei copii de scoala generala nu este o sarcina pentru oricine. Iar ultima data cand ai verificat, erai o femeie normala, trecuta de 30 de ani, fara implanturi bionice.

Odata ce te-ai lamurit cum stai cu logistica, oftezi. Daca mai creste nivelul de decibeli din casa cu inca 10 unitati, o sa-ti explodeze geamurile.

Asa ca iti pui pofta-n cui, platesti pantalonii si te indrepti spre prima baie publica, cu trei nazdravani dupa tine. Pe drum, vederea carucioarelor cu bebelusi dormind fara nicio grija te arunca iar in melancolie. Nu te poti abtine sa nu te opresti in dreptul unui carucior si sa-ti apleci privirea asupra chipului de inger, cu gurita in forma de inima si degetelele stranse langa obrajorii bucalati.

Stii exact de ce-ti este atat de dor:

1. Mirosul pielii bebelusului

Un bebelus alaptat la san are un miros inconfundabil, care iti alina toate durerile si iti dezmiarda toate simturile. Ti-e dor de toate acele mirosuri care vin odata cu intrarea bebelusului in viata ta. Pana si momentele in care facea treaba mare, umpland scutecul pana la refuz, ti se par acum dragalase. Mai putin operatiunea de curatare a urmelor.

2. Culcatul bebelusului la piept

Sa simti cum respira, cum ii bate inimioara si sa-i adulmeci mirosul dulce, de lapte, in timp ce se odihneste la sanul tau, este divin. La polul opus, ar fi senzatia de neputinta care te cuprindea de cate ori ai vrut sa-l inveti sa faca pipi la olita si s-a lasat cu urlete.

3. Sosetutele dragalase pentru bebelusi

Cum sa nu te topesti la vederea acelor sosetute, cat degetul de lungi? Mai putin dragut a fost momentul in care le-ai gasit molfaite de caine.

4. Impinsul caruciorului

Cand bebelusul dormea in carucior, era o placere sa iesi cu el in mall la cumparaturi, acum trebuie sa cari dupa tine toate bagajele, de iti piere instant cheful de umblat prin magazine.

5. Sa ai scuza perfecta pentru a nu face curat

Acum, ca au crescut copiii, pari lenesa daca nu faci curat in toata casa. Pe de alta parte, este placut sa nu-ti faci griji din cauza mirosului de scutece folosite, atunci cand uiti sa arunci gunoiul.

6. Sa poti manca o portie de desert in plus

In perioada in care alaptezi, ai nevoie de mai multe calorii. Asa ca o felie de tort in plus nu iti va dauna siluetei. Asta pana cand incepi sa faci alergie la diferite alimente si te trezesti ca nu poti manca mai nimic.

7. Somnul de pranz

O adevarata binecuvantare, sa poti sa dormi la pranz, in timp ce bebelusul se odihneste in patut. Mai putin placut este sa fii nevoita sa stai treaza in timpul zilei ca sa te ocupi si de ceilalti copii, atunci cand bebe te-a tinut in picioare trei nopti la rand, din cauza colicilor.

8. Scancetul bebelusul abia trezit din somn

Stii sunetul acela pe care il scoate nou-nascutul atunci cand cauta sanul cu gurita intredeschisa si ochisorii inca lipiti de somn? Nu-i asa ca e de-a dreptul adorabil?

9. Tinutul bebelusului in brate

Cand copilul e mic si neajutorat, mai ca nu-ti vine sa-l lasi din brate. L-ai legana si l-ai pupa intruna. Mai putin placut este sa nu poti sa te duci la baie, pentru ca prichindelul tau de doi ani nu vrea sa-ti dea drumul la picior si incepe sa faca istericale daca incerci sa te eliberezi.

10. Iubirea neconditionata

Sa o daruiesti si s-o primesti este minunat. Uitandu-te acum peste fotografiile din acea perioada, iti dai seama ca sentimental asta iti lipseste cel mai mult.

Tie de ce iti este cel mai dor, de pe vremea cand copiii tai erau bebelusi?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viata de mama Schimbari viata mamica

Articole recomandate

Citeste si despre