Scrisoarea pe care orice bunica ar merita sa o primeasca: "Copiii mei sunt cei mai norocosi din lume ca te au"

/ / Modificat: 2021-11-03
Scrisoarea pe care orice bunica ar merita sa o primeasca:

Bunicii sunt, alaturi de parinti, cele mai de pret fiinte pentru un copil. Despre ei se spune ca isi iubesc nepotii mai mult decat pe proprii copii, dar de fapt ii iubesc altfel, mai liber, mai subiectiv, mai lipsit de griji. Pentru ca acum au ocazia sa rasfete asa cum poate nu si-au putut rasfata copiii, au timp sa vada si sa faca ce nu le-a fost dat cand ei au fost parinti si au intelepciunea venita odata cu varsta.

Bunicii sunt cel mai mare dar pentru un copil, chiar daca ei nu stiu asta. Iar dintre ei mama mamei merita o mentiune speciala; ea este, ne place sau nu sa o recunostem, bunica suprema, cea care pune in toate iubirea pentru nepoti si toata iubirea pentru fiica ei. Abia cand ai devenit la randul tau mama iti poti intelege pe deplin mama si ar merita sa ii spui lucrul acesta.

Scrisoarea pe care orice bunica materna ar trebui sa o primeasca de la fata ei

Daca ar fi sa existe o scrisoare de la mama universala catre propria mama, bunica universala, probabil ea ar trebui sa sune asa:

Draga mama,

Sau mai bine ar trebui sa iti spun ”draga bunica”. Iti scriu aceste randuri pentru ca vreau sa-ti multumesc. Iti multumesc pentru ca esti cea mai buna mama din lume! Iti multumesc pentru ca esti cea mai buna bunica pentru nepotii tai! Ca iti faci mereu timp si esti acolo, langa noi, de fiecare data cand avem nevoie de tine. Dar hai sa incep cu inceputul.

Ai fost acolo din primele lor zile de viata. Atunci cand s-a nascut primul tau nepot, ai lasat tot si ai venit sa ne ajuti. Te-ai dedicat trup si suflet puiului meu si ai stiut cum sa fii prezenta, dar nu insistenta. Cum sa dai cele mai bune sfaturi, dar fara sa ma faci sa simt ca nu ma descurc. Te-ai asigurat ca nu ne lipseste nimic si ca lucrurile nu sunt asa grele precum par.

Ai stiut mereu cum sa ma incurajezi cand simteam ca sunt la capatul puterilor si ca nu sunt o mama suficient de buna.

Mi-ai dat incredere in mine

M-ai invatat cum sa ma descurc, desi totul era nou pentru mine. Iar pentru asta, draga mama, nu am suficiente cuvinte sa iti multumesc. Ai stiut cand sa te retragi si sa ne lasi sa ne bucuram unii de altii. Ai simtit exact cand ne puteam descurca pe cont propriu si ca a venit momentul sa ne lasi sa fim o familie. Si ai stiut de fiecare data cand sa revii.

Nepotii tai au crescut, iar tu ai fost martora la toate momentele importante din viata lor. Primul dintisor, primii pasi, prima cazatura. Prima aniversare, primele cuvinte, prima zi de gradinita. Universul s-a oprit in loc atunci cand au invatat sa te strige ”bunica”. Si chiar daca parea ca sunt din ce in ce mai autonomi, aveau din ce in ce mai multa nevoie de tine in viata lor.

Si, din nou, ai stiut cum sa fii acolo, cand sa ii rasfeti si cum sa deveniti prieteni si complici. O complicitate pe care nu pot decat sa o iubesc, chiar daca uneori ma mai supar ca incalca regulie. Chiar daca le dai prajituri mai des decat mi-as dori si le faci pe plac tot timpul, fara limite, fara reguli si fara bariere. Chiar daca uneori ii alinti prea mult si uita de respect.

Felul in care lor li se umplu chipurile de bucurie si tie ochii de lacrimi atunci cand va intalniti face sa nu mai conteze nimic. Iar ei stiu ca esti acolo pentru ei de cate ori este nevoie. Ca ii primesti cu bratele deschise la orice ora si ca esti gata sa lasi orice ai avea de facut si sa vii sa ai grija de ei.

Copiii mei sunt cei mai norocosi din lume pentru ca esti bunica lor

In fiecare zi, ne dai tuturor lectii importante despre iubire neconditionata si daruire. Iti pui sufletul pe tava pentru ei fara sa eziti si nu te dai in laturi de la a fi si tu copil alaturi de ei, din nou si din nou. Iar momentele cand va jucati prin casa si nu le refuzi nimic sunt nepretuite. La fel ca amintirile pe care ei si le fac acum si care ii vor insoti toata viata de acum inainte.

Tot ce imi doresc este sa fii sanatosa si sa ii vezi cum cresc. Sa fii acolo, langa ei, in cele mai importante momente din viata lor, sa fii bunica, prietena, complicele lor. Sa fii cea careia ii incredinteaza secrete pe care nu mi le pot spune mie, cea spre care se duc fara nicio teama, pentru ca stiu ca ii vei primi de fiecare data cu la fel de multa dragoste si caldura.

FOTO: Piqsels.com

Taguri Bunica Bunica iubire Bunici copii

Articole recomandate

Citeste si despre