Schimbari pozitive in viata de mamica

/ / Modificat: 2012-01-09
Schimbari pozitive in viata de mamica

Teama de necunoscut, sentimentul de neputinta in fata noilor responsabilitati si grija pe care orice mama o poarta pentru binele copilului ei pot umbri bucuria imensa de a aduce pe lume un bebelus. In spatele transformarilor dificile ale maternitatii, se afla sentimentul unic de a avea un scop maret si important pentru a trai: rolul de mamica. Iata ce schimbari pozitive vin odata cu acest statut special.

Provocarile vietii de mama


Provocarile meseriei de mamica pot fi adesea coplesitoare, aducand cu sine oboseala, stres, irascibilitate si nefericire. In aceste conditii, orice femeie risca sa nu mai poata simti schimbarile pozitive ale maternitatii.

In primele luni dupa nastere, privarea de somn sau lipsa unui ajutor real din partea partenerului contribuie la starea de nemultumire fata de viata in general.

Toate aceste aspecte negative nu mai au aceeasi valoare, odata ce incerci sa privesti partea plina a paharului.


Foto: familyfirst.com
 

Frumusetea vietii de mama


Pe masura ce te obisnuiesti cu noua ipostaza, viata de mamica incepe sa-ti arate o alta latura a sa, de o frumusete pe care nici nu o banuiai:

  • in sfarsit, nu te mai grabesti: te opresti sa mirosi trandafirii din parc, pentru ca bebelusul tau sa afla in bratele tale.
  • sacrificiile pe care credeai ca le faci pentru a aduce pe lume un copil nu iti mai par "sacrificii": ele devin o experienta placuta, care te-a implinit;
  • iti respecti trupul cu adevarat, pentru prima oara!;
  • iti privesti parintii cu alti ochi si ii pretuiesti mai mult decat niciodata;
  • durerea copilului tau te chinuie mai tare decat orice suferinta proprie: simti ca ti-ai da viata pentru el, in cel mai veritabil mod cu putinta;
  • incepi sa crezi din nou in miracole, basme si alte fantezii pure ale copilariei;
  • fiecare zi te suprinde cu ceva nou;
  • te uiti in oglinda la copilul tau, nu la tine: il pui mai presus decat propria persoana;
  • simti ca ai puteri supranaturale: esti invincibila, din dragoste pentru puiul tau;
  • pentru prima oara, ai un control real asupra vietii tale;
  • descoperi bucuria de a te trezi in zori, doar pentru a-ti vedea micutul zambind;


Maternitatea este o experienta minunata, al carei farmec te poate inunda in mod firesc, natural, daca te opresti o vreme pentru a-l simti. Cunoasterea drumului care te face cu adevarat fericita este primul pas catre implinirea la care ravnesti. Oricand este un moment potrivit pentru a incepe sa sarbatoresti viata alaturi de copilul tau, in loc sa te lasi coplesita de ea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre