Raspunsul barbatilor la miscarea #MeToo

/ / Modificat: 2017-10-19
Raspunsul barbatilor la miscarea #MeToo

De mai bine de o saptamana, Hollywood-ul a fost cuprins de cel mai mare scandal sexual din ultimii ani. Unele dintre cele mai cunoscute actrite, printre care Gwyneth Paltrow, Ashley Judd sau Angelina Jolie au recunoscut ca au fost hartuite sexual de unul dintre cei mai apreciati producatori, Harvey Weinstein.

Totul a inceput pe 5 octombrie, cand in presa americana au fost formulate primele acuzatii impotriva respectivului producator. Pe rand, actritele care au colaborat cu Weinstein si-au facut curaj si au dezvaluit ca in trecut au fost victimele acestuia. Scandalul s-a transformat rapid intr-o campanie online si sub umbrela hashtagului #MeToo (trad.: "Si eu"), milioane de femei din intreaga lume au recunoscut ca au fost hartuite sexual sau abuzate, impartasind pe retelele de socializare experientele cumplite prin care au trecut.

#HowIWillChange, raspunsul barbatilor la miscarea #MeToo

Ca raspuns la aceasta miscare si in semn de respect pentru femeile care au fost hartuite sau abuzate sexual, si nu numai, barbatii au pornit miscarea #HowIWillChange (trad.: Cum ma voi schimba). Potrivit Huffington Post, Benjamin Law, un jurnalist australian, a creat hashtagul #HowIWillChange, provocandu-i pe barbatii din intreaga lume sa scrie cum anume se vor schimba si cum le vor ajuta pe femei sa nu mai treaca prin astfel de situatii cumplite.

"Acum este randul nostru. Dupa ce zile intregi am citit milioane de povesti #MeToo, in care femeile au povestit cum au fost abuzate, agresate si hartuite sexual, cred ca a venit momentul sa spunem #HowIWillChange", a scris Law pe Twitter.

Numarul barbatilor care au raspuns acestui hashtag este surprinzator. Multi sustin ca de acum inainte vor inceta sa mai faca remarci nepotrivite la adresa femeilor si ca nu se vor sfii sa ii puna la punct pe barbatii care profita, in orice mod, de femei.

"#HowIWillChange: Voi infrunta orice barbat care va face remarci misogine sau glume proaste despre femei", spune un utilizator. "Cand voi merge la un interviu de angajare, voi intreba cate femei se afla pe pozitii executive si cat de mare este diferenta intre salariile lor si cele ale barbatilor din companie", "Voi continua sa-mi invat baietii si nepotii cum sa respecte femeile. Pentru ca schimbarea incepe de acasa, cu noi!", "Nu voi mai invinovati o victima a hartuirii sau abuzului sexual si nu voi mai asista fara sa iau masuri atunci cand un barbat ii va face avansuri unei femei", au fost doar cateva mesaje din partea barbatilor care nu mai vor ca femeile sa treaca prin astfel de situatii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Hartuire sexuala

Articole recomandate

Citeste si despre