NU EXISTA nicio iubire mai pura si mai sincera decat cea pe care ti-o ofera copilul tau cand este mic

/ / Modificat: 2019-02-25
NU EXISTA nicio iubire mai pura si mai sincera decat cea pe care ti-o ofera copilul tau cand este mic

Maternitatea iti ofera multe daruri. Pe langa copilul, care este, fara indoiala, este cel mai mare dar, maternitatea iti da intelepciune, rabdare si experienta si iti da ocazia sa vezi lumea din nou, prin ochii nevinovati ai micutului tau.

Dar, de asemenea, maternitatea iti da dragoste, dar nu cea cu care esti obisnuit, ci o iubire mai mare si mai puternica, o dragoste pe care numai cei care sunt parinti pot sa o simta. Si nu exista o iubire mai curata, mai delicata si mai sincera, decat cea pe care o ofera copiii cand sunt mici.

iubire-copii

Dragoste de mama si tata

Acea dragoste pe care este greu sa o explici prietenilor fara copii. Si cand devenim parinti se declanseaza, automat, un nou nivel de dragoste. Unul, pe care pana atunci nu l-am cunoscut.

Iti dai seama ca acum esti capabil sa iubesti fara limite si chiar mai mult. Simti ca inima ta se inunda cu dragostea pe care o ai pentru acea faptura fragila, care a devenit parte din viata ta.

Si descoperi un alt tip de dragoste: acela al copilului tau pentru tine. NU EXISTA o iubire mai curata, mai delicata si mai sincera decat aceea pe care o ofera copiii cand sunt mici.

Dragostea copiilor cand sunt mici

Ti-ai privit vreodata copilul si te-ai intrebat cum de este posibil sa simti atat de multa dragoste pentru ceva atat de mic? Cu siguranta, mai ales, in primele luni in care te-ai uitat minute in sir la fetisoara lui mica si te-ai abtinut cu greu sa nu-l acoperi de pupici.

Ei bine, la fel cum simti tu dragostea pentru el, asa se uita si el la tine, la toata lumea si iti ofera dragostea pura, nevinovata si neconditionata. Si in primii ani ai vietii, iubirea sa se manifesta in moduri diferite.

Uneori este o mangaiere, doua manute care iti cuprind fata, doua brate in jurul gatului, alteori e plina de inocenta si iluzie: "Te iubesc mami/tati," cu cea mai dulce voce pe care au auzit-o urechile tale vreodata sau caldura imbratisarii care spune "nu pleca," atunci cand dormi langa el.

Iata cum poti simti cea mai mare si mai pura iubire din lume: cea pe care copilul tau ti-o da in primii ani de viata. De aceea este important sa te bucuri de el cand inca este mic, deoarece va fi copil o singura data.

dragoste

Uneori, sa te bucuri de maternitate este ceva mai usor de spus decat de facut, din cauza oboselii, a lipsei de somn, a listei infinite cu lucrurile pe care le ai de facut. Uneori iti doresti sa creasca mai repede, pentru ca vrei ca totul sa fie mai simplu si sa inteleaga acele argumente care sunt atat de logice pentru tine, dar atat de greu de inteles pentru el.

Dar trebuie sa te bucuri de acesti primi ani, nu numai pentru ca ei zboara, ci pentru ca sunt anii in care copilul tau se intoarce sa te vada si cu totii suntem lumea lui, casa lui, locul lui sigur.

Dragostea ramane, dar evolueaza

Atunci cand copilul tau va ajunge adult, dragostea lui va ramane acolo, nu dispare, ci pur si simplu, se va schimba intr-o iubire diferita, mai matura si poate mai putin dependenta, dar la fel de reala si sincera. Desi, va veni cu siguranta o vreme cand te vei intreba: cand ai crescut atat de mult, copilul meu?

Daca ai copil mic, nu-ti fie teama sa-l imbratisesi si sa-i acorzi cateva momente, pentru ca timpul zboara. Desi dragostea dintre parinti si copii va fi vesnica, ea nu va mai fi niciodata la fel ca in anii copilariei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Iubire Iubire bebelusi Iubire copii parinti Iubire mama

Articole recomandate

Citeste si despre