Promisiuni pe care o mama ar trebui sa i le faca fiicei sale

/ / Modificat: 2023-01-08
Promisiuni pe care o mama ar trebui sa i le faca fiicei sale

Știm cu toții că atunci când se face o promisiune, aceasta trebuie respectată. Orice fel de promisiune ar fi.

Ca mamă, promisiunile tale valorează enorm și dacă le vei respecta, copiii tai vor avea incredere in tine din toata inima. 

O mamă își dorește întotdeauna tot ce este mai bun pentru fiii și fiicele sale, pentru ca aceștia să reușească și să se dezvolte în cel mai bun mod posibil.

Fetele își admiră și învață de la mamele lor pentru a deveni femei de succes, fericite și, cel mai important, complete. Noi, mamele, ne dorim ca fiicele noastre să crească și să devină femei curajoase, dar pentru a face acest lucru trebuie să lucrăm la stima lor de sine și, mai presus de toate, să le facem promisiuni care să servească cu adevărat acestui scop.

Toate mamele au puterea de a se asigura că fiicele lor au o stimă de sine deosebită și că sănătatea lor fizică și mentală este întotdeauna bine îngrijită. Mai mult, acestea sunt câteva dintre lucrurile pe care toate mamele le fac prioritare din momentul în care fiicele noastre vin pe lume.

Promisiuni pe care ar trebui să i le faci fiicei tale pentru ca ea să crească cu o bună stimă de sine

Pentru ca fiica ta să crească și să devină o femeie de succes, cu o bună stimă de sine, ar trebui să-i faci aceste promisiuni încă din primii ani de viață.

Nu ii permite fiicei tale sa se compare cu alte persoane

Fericirea nu este un scop, ci o cale... și ai nevoie de instrumente pentru a te putea bucura de ea în fiecare zi a vieții tale. Este important să se bucure de prezent, să prețuiască micile detalii, să înțeleagă și să exprime stresul sau cele mai intense emoții, astfel încât stima de sine să crească cu pași repezi. Nu-i permiteți niciodată fiicei dvs. să se compare cu alte persoane, pentru că ea strălucește cu propria ei lumină și nu are nevoie de nimeni altcineva pentru a o face.

Dragostea unei mame pentru copiii ei nu cunoaște limite, nici viață și nici moarte. Deși este adevărat că ne-am dori să fim veșnici pentru a fi alături de ei atâta timp cât sunt în această lume, legea naturii nu ne permite acest lucru. 

Faceți-o pe fiica dumneavoastră să vadă că există oameni în lume care o iubesc așa cum este și care ar face orice pentru a o vedea zâmbind. Și că, deși este adevărat că nu vom fi mereu alături de ea, dragostea noastră pentru ea va dura pentru totdeauna.

Te voi sprijini ori de câte ori vei avea nevoie

Pentru a hrăni stima de sine a fiicei sale, o mamă ar trebui să îi susțină mereu visele și interesele, chiar dacă nu știe întotdeauna ce vrea... spune-i fiicei tale că vei fi mereu alături de ea pentru a o sprijini ori de câte ori va avea nevoie. Fiți partenerul ei de aventură pentru a-i da responsabilitate, astfel încât atunci când ia decizii să le ia întotdeauna cu înțelepciune.

Fii răbdătoare

Să fii părinte nu este ușor, iar pierderea răbdării poate aparea imediat. Pentru ca copiii să învețe despre viață, va trebui să vă păstrați controlul și să nu vă pierdeți răbdarea în speranța că aceștia se vor calma. Dacă țipați la ei, îi veți speria, îi veți face să se teamă de voi și nu vor avea încredere în voi... De asemenea, vor învăța că țipatul este o formă normală de comunicare. Dacă reușiți să vă mențineți un bun autocontrol, atunci fiica dumneavoastră va deveni o femeie stăpână pe ea însăși.

Voi fi alături de tine la bine și la rău.

O mamă îi va oferi întotdeauna fiicei sale dragoste necondiționată, indiferent de ce se întâmplă în viață. Fetele vor ști ce este dragostea și ce înseamnă să fii iubit mai presus de orice. O fată care crește știind că este iubită foarte mult va crește încrezătoare.

Viața nu este întotdeauna un pat de trandafiri, dar această dragoste necondiționată de la mamă la fiică va rămâne intactă în cele mai dificile momente. Pentru că o mamă va fi mereu alături de fetița ei, indiferent de ce se întâmplă... și indiferent de vârsta ei sau a fiicei sale. Dragostea unei mame nu se termină niciodată...

Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Promisiuni copii

Articole recomandate

Citeste si despre