Dormi mama. Te-ai descurcat bine azi si maine te vei descurca si mai bine

/ / Modificat: 2019-12-18
Dormi mama. Te-ai descurcat bine azi si maine te vei descurca si mai bine

Toate femeile din lume, din momentul in care raman insarcinate, devin adevarate leoaice care isi protejeaza puii, astfel incat sa nu le lipseasca nimic si sa fie sanatosi si in siguranta.

Aceasta senzatie interioara este atat de puternica, incat uneori poate provoca anxietate, pentru ca fricile se strecoara in subconstient si mama incepe sa creada ca este posibil sa nu faca tot ce trebuie.

Sentimentul de vina

Multe mame simt in fiecare seara inainte de a adormi un imens sentiment de vinovatie care le apasa pieptul. "O sa ma descurc bine?", "Oare am gresit ca l-am certat pe fiul meu azi dimineata?", "Poate ca ar fi trebuit sa ma controlez", "Data viitoare nu vreau sa mai tip la ei" , "As fi vrut sa castig mai multi bani luna asta pentru a oferi mai mult familiei mele." Acestea sunt cateva dintre gandurile care ii pot trece prin cap oricarei mame inainte de a merge la culcare.

Dar sunt ganduri care nu iti permit sa te odihnesti bine, care te fac sa te simti rau. Si daca nu te odihnesti cum trebuie, nu poti sa te descurci bine cu copilul. Vei fi mai nervoasa si mai irascibila cu familia ta si totul va deveni un bulgare de zapada din ce in ce mai mare. Iar in final vei sfarsi sufocata de el! De aceea este atat de important sa constientizezi cu adevarat  tipul de mama care esti si, mai ales, sa intelegi ca exista un cuvant care te defineste in ceea ce priveste cresterea copilului: razboinica.

Dormi mama

Mama dormi, pentru ca azi te-ai descurcat bine si maine te vei descurca si mai bine. Da, este posibil sa fi gresit in legatura cu ceva, dar asta nu te face o mama rea, asta te face umana. Este normal sa gresesti, dar secretul consta in faptul ca esti constienta ca ai facut mici erori si ca a doua zi te straduiesti sa faci mai bine decat pana acum.

Noaptea trebuie sa te odihnesti pentru a putea oferi familiei tale cea mai buna versiune a ta si pentru a avea puterea sa ai grija si de tine. Pentru copilul tau, vei fi intotdeauna cea mai buna mama care exista pe intreaga planeta, deoarece esti acea femeie care ii ofera siguranta, adapost, iubire neconditionata, care iti "cheltui" toata energia in fiecare zi pentru a-i oferi tot ceea ce are nevoie in viata lui. Si chiar daca te simti sfarsita, ii oferi cel mai sincer zambet din lume.

Esti acea mama care lupta pentru copilul ei, esti acea razboinica care va face intotdeauna ceea ce este nevoie pentru ca familia ta sa fie unita. Intr-adevar, uneori poti avea anumite sentimente de vinovatie, dar asigura-te ca sunt sentimente de moment care iti servesc doar pentru a realiza ce se intampla in viata ta si pentru a gasi solutiile care crezi ca sunt convenabile pentru a fi mai buna si pentru a educa copilul in iubire si respect reciproc.

Tata, si tu esti in prima linie de lupta

Daca mama este razboinica, tata este si el tot un razboinic! Tata se afla si el in prima linie de lupta pentru a avea o familie unita si fericita. De asemenea, lupta impotriva oboselii si a societatii pentru a-si bucura familia si viata. Tata, ar trebui sa dormi si tu in pace, pentru ca si copilul tau are nevoie de un parinte fericit, cu forta si cu acel zambet minunat care ii aduce micutului  atata bunastare emotionala, la orice varsta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre