Cunoaste-te pe tine insuti

/ / Modificat: 2006-01-16
Cunoaste-te pe tine insuti

Campania Cunoaste-te pe tine insuti este initiata de CPAP – Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie. Este o campanie adresata persoanelor care simt nevoia sa aiba o imagine despre ceea ce exista in ei in acest moment al existentei lor. Ea se adreseaza tuturor membrilor familiei, atat copiilor cat si parintilor. De ce este important sa ai aceasta imagine despre tine, despre fiul sau fiica ta sau despre sotul / sotia ta? Evident scopul nu poate fi decat unul - a intelege, a te intelege si a-i intelege.

Faptul ca oamenii sunt diferiti este un fapt incontestabil, faptul ca este dificil sa accepti ceea ce este diferit este evident. Cu toate acestea nici un membru al unei familii nu este o imagine a noastra.

In fond cum sunt eu? Pot eu sa tolerez, sa accept, sa integrez pe celalalt asa cum este el. In fapt ce nu reusesc sa accept la celalalt sau el nu reuseste la mine si asta declanseaza adevarate conflicte intre noi? 


Pot eu sa accept ca fiul meu sa petreaca 8 ore pe calculator. Stiu ca nu este bine, stiu ca nu este recomandat dar nu prea stiu ce sa fac. Primul pas ar fi sa cunosti ceea ce se intampla in sufletul lui. A-i intelege resorturile interioare care-l fac sa procedeze astfel. Ori intelegerea este bine sa fie sustinuta si cu participarea unui profesionist. Campania vizeaza in primul rand intelegerea si autocunoasterea.

Pentru copil sau adolescent mai exista o dimensiune a cunoasterii - el va fi un viitor adult care va avea o viata profesionala, de familie, etc. Va fi el capabil sa faca alegerile care sunt in conformitate cu structura lui psihologica? Daca o profesie nu este in confomritate cu aceasta, atunci ii va fi greu sa o practice iar daca o va face, va fi condamnat la o neplacere de ani de zile. Un elev cu probleme scolare, care nu are probleme de inteligenta, poate urmari sa spuna ceva parintilor sai. Un ceva pe care nu poate sa-l spuna altfel. Chiar daca este intrebat la modul direct, el nu va putea sa raspunda sau… poate o face, dar parintii nu pot sa-l inteleaga.

Va invit, sa va integrati in aceasta campanie deoarece sunteti direct interesati de ceea ce se petrece in familia voastra. Campania CPAP – Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie - Cunoaste-te pe tine insuti este sustinuta de psiholog Anca Munteanu si psiholog Cristina Calarasanu. Pe psiholog Anca Munteanu o puteti regasi pe copilul.ro, scriindu-va despre diferite subiecte ale copilului, ale parintilor, ale vietii de zi cu zi.

Mai multe informatii despre Cunoaste-te pe tine insuti sau programari se pot face pe unul din numerele de telefon ale CPAP sau pe adresa de mail centrupsihologie@gmail.com



psiholog Claudiu Ganciu
Director General CPAP


Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie (CPAP)
Str. Cpt. Pavel Zaganescu, nr. 5,
sc. 1, et. 2, sec. 6, Bucuresti
(zona Regie)
Telefon:  021 316 26 94 (13-21);  
          021 316 26 82 ( 9-13)
          0722 453 609
          0742 043 388

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre