Cum sa-ti incurajezi prietenele mamici

/ / Modificat: 2013-08-08
Cum sa-ti incurajezi prietenele mamici

Stii foarte bine ca sa fii mamica este o experienta minunata, dar presarata uneori cu dileme, probleme si momente tensionate in viata de familie si in ingrijirea bebelusului. Daca ai o prietena mamica care trece prin momente mai putin fericite, poti deveni, cu usurinta, un sprijin important pentru ea, deoarece empatizezi foarte bine cu trairile ei si ii intelegi starile. Iata cateva dintre cele mai simple, la indemana si de succes sfaturi si metode prin care-ti poti incuraja prietenele mamici!

Orice mamica aflata la ananghie are nevoie de o vorba buna, un sfat si o incurajare. Daca ai in viata ta o astfel de prietena, nu ezita sa-i faci viata mai frumoasa si sa o incurajezi sa mearga mai departe, fie doar si prin cateva vorbe sau gesturi simbolice.

1. Sun-o cat mai des, doar pentru a o intreba ce face si cum se simte, nu pentru a-i cere o rugaminte.

2. Trimite-i un mesaj dragut si amuzant ori un mail cu o felicitare haioasa, pentru a o scoate, macar putin, din starea deprimanta in care se afla.

3. Lauda-i abilitatile de mama. Numai mamele stiu ce bucurie mare traiesti in momentul in care cineva iti spune ca esti un parinte minunat si ca faci o treaba grozava in cresterea copilului. Este o icununare a eforturilor tale de parinte si te face sa te simti minunat. Ajuta-ti prietena sa simta o astfel de bucurie!

4. Imbratiseaz-o tare cand o vezi si ofera-i alinare prin cateva mangaieri si batai pe umar. Ii transmit dragostea si grija pe care i-o porti si ii oferi energia si puterea de a merge mai departe!

5. Fii bona pentru copilul ei, cateva ore. Daca stii ca prietena ta mamica este surmenata si are nevoie de cateva momente de liniste, pentru a se relaxa, fa-i bucuria de a-i darui aceste momente, avand grija de copilul ei cateva ore.

6. Ascult-o si nu o critica! Las-o sa se descarce de griji si probleme in fata ta si evita sa o certi. Critica este ultimul lucru de care are nevoie o mamica greu incercata de probleme.

7. Scoate-o in oras! Ajut-o sa uite, macar pentru cateva ore, de necazurile si supararile pe care le are, cu o iesire la un cocktail, film sau, de ce nu, la o seara de dans. Nu ii va rezolva problemele, dar ii va ridica putin moralul.

8. Ofera-i sfaturi pertinente, in care crezi. Nu in ultimul rand, o mamica aflata la ananghie are nevoie de un sfat bun, care sa o ajute sa faca un pas inainte spre rezolvarea problemelor. Incearca insa sa ii oferi sfaturi in care chiar crezi, nu extrase din carti de specialitate. Mamica are nevoie sa auda de la tine, o persoana care a trecut prin tot felul de provocari cu micutul ei, ca exista solutii si rezolvari.

9. Incurajeaz-o sa fie optimista si pozitiva in atitudinea pe care o are in fata problemelor. Este important sa o incurajezi sa vada mereu partea buna a lucrurilor si solutia la problemele ei, pentru a reusi sa depaseasca, cu succes, problemele. O atitudine negativa si pesimista in fata greutatilor nu va face decat sa ii creeze si mai multe probleme si sa o adanceasca in propria suferinta.  

Ce alte sfaturi sau metode de incurajare crezi ca sunt potrivite pentru a fi oferite unei prietene mamici? Ajuta-ne sa completam lista si sa oferim o mana de ajutor mamicilor aflate in suferinta, spunandu-ne sugestiile tale, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sfaturi mamici

Articole recomandate

Citeste si despre