Cu tine insuti!

/ / Modificat: 2005-11-24
Cu tine insuti!





 

Toata frumusetea lumii – Venus din Milo, profilul Nefertitei, obrazul Gretei Garbo – totul e o problema de proportie. Cultivati-va deci farmecul la scara fapturii dumneavoastra.

Sunteti mignona. Pentru Dumnezeu, nu puneti tocuri exagerate, nu construiti coafuri twen, nu va tuguiati din cale-afara calota palariei.

Aceasta obsesie "de a parea altfel" pana la urma nu face decat sa atraga atentia asupra complexului dumneavoastra. Prima porunca a frumusetii este "sa invingeti complexele voastre".

Asta inseamna ca trebuie sa va infruntati cusururile, nu pe terenul lor, ci pe terenul dumneavoastra. Sunteti mignona. Nu va jenati ca va lipsesc 10 cm. Cautati armonii de miniatura, faceti tot ce puteti pentru a va sublinia gratia, fiti mandra ca sunteti o femeie bibelou, o figurina de saxa. Alice Cocea a cucerit Parisul cu o silueta de copil.

Sunteti prea inalta, nu va jenati ca aveti 10 cm in plus, nu umblati cu capul intre umeri, cu spinarea indoita, nu stergeti zidurile, tineti-va capul drept ca o zeita amintiti-va ca Baudelaire canta femeia uriasa si fiti mandra de statura dumneavoastra, de regina descinsa din fiorduri.

Sunteti o femeie plinuta, nu va lacomiti la cataifuri si la cartofi prajiti, faceti tot ce se poate ca sa dati jos tesuturile adipoase, faceti tot posibilul, dar nu atacati imposibilul, nu deveniti maniaca, nu va nevrozati, nu va sugrumati la corsete, nu va sugeti obrajii cand va simtiti privita, cultivati genul de frumusete rubensiana.

Cultivati bonomia volumelor rotunde.

Mac Weat, "femeia cu forme pline" s-a impus lumii intr-un moment in care vampa scheletica cucerise hegemonia. Fiti deci mare, fiti buna, fiti junonica.

Rasfoiti jurnalele de moda, analizati cu atentie ce se poarta, conspectati modelul de pelerine, studiati manechinele, dar cand inchideti jurnalul de moda, uitati de tot si nu va mai framantati cum sa semanati cu Brigitte Bardot.

Marele record nu este travesti-ul, marele record e sa ajungi sa SEMENI CU TINE INSUTI!

Domnica Ioana Lazar

Noiembrie 2005


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre