Chiar daca ai fost parasita de sot, nu ii vorbi niciodata urat copilului despre tatal sau

/ / Modificat: 2020-01-07
Chiar daca ai fost parasita de sot, nu ii vorbi niciodata urat copilului despre tatal sau

Chiar in ajunul Craciunului, pe 24 decembrie, o fetita nu a putut sa se bucure de spiritul acestei sarbatori. Viata ei nu a mai fost aceeasi de cand tatal sau a plecat de acasa. Pentru ea, Ajunul Craciunului nu insemna cadouri. Ea voia doar sa ii vada din nou impreuna pe parintii sai.

 

In timp ce alti copii alergau fericiti pe strada, ea ii privea cu lacrimi in ochi. Ii invidia in secret pe prietenii sai, care erau atat de fericiti sa aiba familia impreuna.

In ziua de Craciun, ea si sora ei si-au primit darurile. Insa, cu speranta stinsa si cu lacrimi in ochi, micuta in varsta de 10 ani si-a imbratisat mama plangand, gasind alinare in bratele sale iubitoare.

In ciuda durerii pe care le-a provocat-o tatal lor, mama fetitelor nu le-a vorbit niciodata urat despre el, chiar daca ar fi meritat. Ea stia ca fiicele sale vor creste si vor descoperi singure adevarul. Stia ca ele vor realiza ce se intampla si vor decide daca il vor ierta sau nu pe tatal lor. Timpul a trecut si fetitele au invatat sa creasca fara tatal sau. Ba mau mult, l-au iertat pentru ca le-a parasit.

Niciun parinte nu este perfect

Niciun parinte nu se naste cu manualul de crescut copii la subrat. Cu toate acestea, nu exista scuze sa gresesti mereu fata de copiii tai. Este normal ca in calitatea de parinti sa gresim, dar la fel de firesc este si faptul ca trebuie sa invatam din greseli.

Ceva care sa te ajute sa mergi mai departe si sa fii un parinte bun este sa te pui in locul micutilor tai. Aminteste-ti ca a fi copil inseamna fericire, si nu lipsurile sau nemultumirile pe care le-ai trait tu. Incearca sa iei doar invaturile bune si sa iti scoti din minte problemele. Astfel, inveti, incet-incet, sa fii un parinte bun.

Fii o mama buna in ciuda tuturor problemelor

Povestea de la inceputul acestui articol este una reala, simitita si traita de o familie. Mama acelor fetite a trait un iad cu tatal lor si, chiar daca a fost dureros pentru ea, l-a lasat sa plece. Stia ca este cel mai intelept lucru pe care il putea face pentru ea si pentru fiicele ei.

Acea femeie isi dorea ca micutele sale sa fie bine si oricat de mult rau i-ar fi facut tatal lor nu va trebui sa le vorbeasca niciodata urat despre el. Era constienta ca le va face mai mult rau, iar daca s-ar fi decis sa se razbune le-ar fi otravit sufletul.

Nu a facut-o niciodata. A hotarat sa se dedice muncii si sa isi faca fiicele cat mai fericite. Si a reusit.

Multe femei trec prin aceasta situatie. Unele mame, ranite si nervoase, aleg sa le vorbeasca urat copiilor despre tatal lor, crezand ca este corect ca micutii sa le dea dreptate si sa creada ca tatal nu ii iubeste nici pe ei.

Un terapeut a provocat o polemica dupa ce a afirmat ca o mama care isi iubeste copiii nu le va vorbi niciodata urat despre tatal lor. O femeie nu a fost de acord cu aceasta afirmatie.

Ea a marturisit ca nu este de acord cu parerea specialistului si a recunoscut ca i-a spus fiicei sale ca tatal a abandonat-o la nastere si ca nu o iubeste. Specialistii spun insa ca acest tip de comportament nu este unul normal si ca le poate face mai mult rau copiilor, provocandu-le multa durere, suferinta, ajungand sa isi urasca tatal.

De ce nu este corect sa vorbim de rau parintii in fata copilului

Facand acest lucru ii transmiti celui mic sentimente urate, care il coplesesc si ii provoaca suferinta. Un copil trebuie respectat ca fiinta umana. El nu este de vina pentru barbatul pe care l-ai ales tu ca sot si tata. Vorbind urat despre el, vorbesti urat despre tine si alegerile tale. Furia poate pune stapanire pe tine, insa micutul tau nu trebuie sa auda vorbe urate despre tatal sau, din partea ta.

Cum trebuie sa actionezi

Fie ca iti place sau nu, copilul isi da seama de ce se intampla in casa. Nu il grabi, pentru ca el va intreba despre problemele care il macina cand va fi pregatit. Asteapta ca intr-o zi copilul tau sa intrebe de ce tatal sau a facut asta. Fara resentimente, spune-i motivele cat mai sincer. Daca el va decide sa isi confrunte parintele pentru a afla raspunsuri, lasa-l sa discute cu el, dar pledeaza pentru calm. Nu este bine ca tatal sa fie in lupta cu cel mic.

Copilul tau va aprecia faptul ca nu i-ai vorbit niciodata urat despre tatal sau, chiar daca el merita asta. Deasupra intereselor si durerii tale sta bunastarea mentala si emotionala a celui mic.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinte Fetite Mama

Articole recomandate

Citeste si despre