Asteptari vs. realitate: cand lucrurile nu merg asa cum sperai

/ / Modificat: 2021-07-27
Asteptari vs. realitate: cand lucrurile nu merg asa cum sperai

Cand te pregatesti sa devii parinte, de cele mai multe ai asteptari nerealiste despre viata pe care urmeaza sa o ai. Cinele perfecte in familie, pozele de Craciun, vacantele perfecte, sunt doar cateva dintre lucrurile care, de multe ori, nu vor decurge asa cum sperai.

5 asteptari create de filme si ce se intampla in realitate

Asteptarile nerealiste sunt create de cele mai multe ori de momentele perfecte pe care le observam in filme, dar si de pozele sau filmulete din Social Media. Iata doar cateva dintre aceastea:

Fotografia de familie

Fotografia de familie este exemplu perfect, cu care toata lumea se identifica cel putin o data in viata. Va imbracati toti dragut, in functie de eveniment, mergeti las edinta foto sau organizati una acasa, iar pozele ies perfect, toti sunt fericiti si zambesc. In realitate insa bebelusul incepe sa planga pentru ca ii este foame, copiii nu au stare sa stea, se stramba, refuza sa zambeasca, tipa. Dar, cel putin, aveti o poza impreuna.

Excursii cu masina

Alte asteptari nerealiste sunt cele legate de excursia cu masina. Iti imaginezi cum tu si sotul stati in fata, copiii pe bancheta din spate, in scaunul auto, si sunteti toti veseli, cantati si radeti tot drumul. Sau copiii dorm linistiti pana ajungeti la destinatie.

In realitate insa, copiii au rau de masina sau varsa diverse alimente pe jos, in timp ce incearca sa manance. Nu au rabdare sa astepte pana ajung la destinati si incep sa planga incontrolabil. Ori intreaba la fiecare minute cat mai este pana ajungeti.

Gatitul impreuna

Scenele din filme in care toata familia pregateste turta dulce sau biscuti pentru Craciun sunt ca un basm. De cate ori nu ti-ai dorit sa faci acest lucru cu viitorii tai copii? Ei bine, acum ca ai devenit mama ai sansa sa incerci.

Insa, desi te astepti ca totul sa iasa perfect, lucrurile nu sunt deloc asa. Varsa faina ori laptele pe jos, ouale ajung in reteta cu tot cu coaja si lista poate continua. In final, cand bagi totul la cuptor tu ramai sa strangi tot dezastrul lasat in urma.

Mese in oras

Fie ca este vorba despre o iesire in familie sau de o intalnire cu prietenii ori familia extinsa, iesirile in oras sunt vazute ca o oaza de relaxare pentru parinti. Copiii stau tot timpul la locul lor si aproape ca uiti ca sunt acolo, in timp ce ei mananca tot ce au comandat.

In realitate, copiii refuza sa manance din mancare, nu au deloc stare, alearga printre mese si se agita, tu trebuie sa fugi dupa ei peste tot si sa te asiguri ca nu incomodeaza pe nimeni si ca nu se ranesc. La final esti franta de oboseala, flamanda, ca nu ai apucat sa mananci si nici nu ai apucat sa socializezi cu restul oamenilor.

Seara filmului in familie

O alta imagine idilica, pe care o vedem in filme. Intreaga familie se strange in fata televizorului, fiecare are un bol cu floricele si incep sa se uite la film impreuna.

In realitate insa, copiii incep sa comenteze ca nu le place filmul, nu au rabdare sa se uite, se tachineaza, se cearta, se imbrancesc, iat tu intrerupi totul la fiecare 5-10 minute pentru a-I linisti pe cei mici.

Sursa foto: piqsels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Intelegere realitate copii

Articole recomandate

Citeste si despre