Misiunea secreta pe care toti parintii ar trebui sa o respecte cu copilul lor

/ / Modificat: 2019-03-29
Misiunea secreta pe care toti parintii ar trebui sa o respecte cu copilul lor

Uneori, viata nu este asa cum te astepti... Uneori te surprinde cu o schimbare care iti da peste cap toate planurile pe care le aveai in minte. In acel moment, trebuie sa accepti noua directie, chiar daca este greu de digerat.

Si cum? Aceasta este un fel de misiune secreta pe care toti parintii o au in viata: aceea de a construi o privire de dragoste cu copilul, o modalitate de a-i transmite ca accepti provocarile pe care le primeste de la viata si ca impreuna veti depasi problema.

Cum accepti evenimentele neprevazute care se intampla cu copilul tau

E un baiat! Oh, am vrut o fata! ... Cu siguranta, multi dintre noi se identifica cu aceasta expresie, in ziua in care afla sexul copilului si nu se potriveste cu ceea ce si-au dorit. Uneori, exprimi acest lucru ca si cum erai pregatit sa pleci in calatorie, aveai valiza pregatita si ti se spune ca deplasarea s-a anulat. Sau cand pui totul la punct pentru a petrece timp de calitate cu partenerul si apare un eveniment neprevazut si nu se mai realizeaza ceea ce programasei.

Aceste exemple iti arata ca unele dintre asteptari si frustrari le poti accepta intr-un timp scurt, chiar si in ore. Sunt planuri pe care le poti inlocui cu altele destul de repede, chiar planuri mai bune care te fac sa spui: "Din fericire, celalalt plan a esuat!"

Cu toate acestea, exista si alte tipuri de dezamagiri peste care treci mult mai greu. Asa cum ar fi in cazul copilului nou-nascut, cu care se intampla ceva neasteptat. Vrei ca el sa fie sanatos, puternic si, de ce nu, cel mai frumos din spital. Dar in ultimul moment apare o problema si nimic nu mai este asa cum te asteptai.

Este vorba despre boli congenitale cu care se naste un copil sau anomalii care nu pot fi detectate in timpul sarcinii. Sau poate sa apara un diagnostic cum ar fi ADD, ASD, ADHD, Asperger. Acestea sunt situatii la care nu te astepti si dureaza mult timp sa le accepti. Uneori, este nevoie de o viata.

Oricare dintre ele va implica un proces care, uneori nu se realizeaza, iar in famile apare separarea din cauza lipsei de intelegere si de acceptare a noii realitati.

Misiunea parintilor: sa construiasca o privire de iubire cu copilul

Si ce faci in toate aceste situatii? Cum reusesti sa accepti ce ti-a dat viata? ACCEPTAREA este, astazi, o problema in curs de desfasurare la multi dintre noi. Acceptarea faptului ca lucrurile importante nu merg asa cum ti-ai dorit este greu de asimilat. A accepta ca nimic nu va mai fi la fel inseamna sa mergi mai departe.

Astfel, trebuie sa apelezi la privirea iubirii, ca resursa pentru a continua sa-ti iubesti partenerul, pentru a continua sa-ti iubesti copilul, rudele si sa accepti evenimentele, indiferent de circumstantele in care au loc. O privire care transmite copilului ca veti depasi impreuna obstacolul care a a aparut in viata voastra.

Este vorba despre "te iubesc asa cum esti", "nu-ti face griji, vom depasi impreuna", un aspect care vorbeste din inima si iti spune "aceasta lectie de viata, o vom castiga" sau motto-ul muschetarilor care au spus "unul pentru toti si toti pentru unul". Privirea iubirii va fi valabila pentru a exprima ceea ce, uneori, nu poti spune prin cuvinte.

Unii parinti, care se confrunta cu o problema de viata, simt durere, tristete sau resemnare, dar aspectul iubirii este mult mai puternic. Trebuie sa ai incredere in privirea unui tata si a unei mame care vorbesc cu copilul lor despre compatimire. Acest sentiment iti permite sa gestionezi mai bine emotiile (frica, furie, tristete, rusine si indoiala), pentru ca are loc in spatiul constiintei iubitoare, care aduce liniste si pace. Se bazeaza pe dorinta de a te uita la tine si de a te privi cu dragoste, cand suferi sau nu te simti bine.

Tine cont de aceasta privire pentru tine si copilul tau, pentru ca vei descoperi iubirea fara a spune un singur cuvant.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinti Parinti si copii Iubire parinte

Articole recomandate

Citeste si despre