9 modalitati sa iti faci timp pentru tine cand esti mamica

/ / Modificat: 2019-02-26
9 modalitati sa iti faci timp pentru tine cand esti mamica

Iti mai aduci aminte de sfarsitul de saptamana cand puteai sa dormi pana spre ora pranzului, nestingherita, sa servesti un brunch tarziu cu prietena cea mai buna la cel mai nou restaurant din oras, sa te plimbi prin galeriile comerciale in cautare de nimicuri pana cand era timpul programarii la spa? Cum nu iti mai aduci aminte?

Aaa, da, acum esti mamica, totul se petrece incepand din zorii zilei, pe repede-inainte, in conditii de maxima eficienta!

Timpul dedicat tie a capatat noi intelesuri din secunda in care bebelusul tau a venit pe lume. Este mult mai scurt si din ce in ce mai rar, asta daca mai exista inca un timp doar al tau. Asa ca uite care sunt posibilele momente doar pentru tine, la care poti sa speri, acum ca ai devenit mamica.

1.La cumparaturi, singura

O sesiune de cumparaturi la supermarketul de langa casa este, oricat de trist ar suna, un eveniment miraculos.

Sa mergi la cumparaturi singura inseamna ca poti sa iti faci timp sa cumperi lucrurile de care ai nevoie tu, nu sa impingi un carucior plin ochi de tot felul de chestii pe care cel mic le arunca in el, sau pe care chiar tu le pui in speranta ca veti putea pleca din magazin inainte ca prichindelul sa faca o criza de nervi.

2.Un drum la dentist pentru o curatare in profunzime

Da...programarea la dentist pe care cu totii obisnuiam sa il uram atunci cand eram copii, insa pe care acum, in ciuda zgomotului si mirosului, o astepti cu nerabdare, doar sa ai ocazia sa te intinzi pe scaun fara a fi deranjata timp de 30 de minute. Chiar si o vizita la medicul ginecolog suna bine cand esti mamica, nu-i asa?

3.Plimbarile cu masina, singura

Cu geamul coborat, muzica la maxim si ochelarii de soare la ochi. Si cu doua scaune pentru copii bine fixate pe bancheta din spate, dar goale. Cam asa...pana cand ajungi la gradinita si la scoala, sa iti ridici mostenitorii.

4.Puiul de somn

Da, puiul de somn de dupa amiaza, cu exceptia momentelor cand adormi alaturi de toddlerul tau, care de fapt nu doarme deloc ci isi acopera surioara mai mica cu untul acela de corp pe care l-ai primit cadou de ziua ta si pe care il tii pentru ocazii speciale pentru ca este divin.

5.Sa mananci la masa fara ca cineva sa te atinga, sau sa iti atinga mancarea

Nu ti se pare ca cina ta arata intotdeauna mai apetisanta decat cea a copilului tau chiar daca sunt identice? Parca e mai gustoasa pentru cel mic cand sta la tine in brate si ciuguleste din farfuria ta tot ce e mai bun pentru ca apoi sa se balaceasca in paharul tau de apa, nu?

6.De-a v-ati ascunselea

Toddlerul tau merge sa se ascunda si tu trebuie sa te duci sa il cauti. Teoretic. Practic, mai intai bea-ti cafeaua.

7.Programarile la coafor

Doua ore de timp doar pentru tine, savurand o cafea delicioasa si un masaj profesional, in timp ce citesti ulimul numar al unei reviste glossy. Si mai mult ca sigur ai parte si de o conversatie cu un adult. Cel mai minunat scenariu pentru timp dedicat tie, mamico!

8.Momentele cuprinse intre orele 23 si 0.30 cand nu ai niciun copil la tine in pat

Dupa aceea, lucrurile se schimba, pentru ca cel mic da navala si iti acapareaza dormitorul cu totul. Desi, ai putea sa ai parte de ceva timp pentru tine cand te muti in toiul noptii la el in pat ca sa poti sa te odihnesti cateva ore.

9.Mersul la toaleta

Este de tot rasul (sau plansul), dar uneori mergi la toaleta, incui usa si strigi din toti rarunchii "Sunt la baie!", dupa care iti faci unghiile, te pensezi, iti pui o masca pe fata si te uiti pe Instagram stand pe capacul toaletei.

Cam asta este definitia luxului, dragi parinti!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Timp mama Activitati mama

Articole recomandate

Citeste si despre