Cum sa fii o mama trendy

/ / Modificat: 2019-09-27
Cum sa fii o mama trendy

„Frumusetea incepe cu decizia de a fi tu insati”. Sunt cuvintele celebrei Coco Chanel si definesc perfect ceea ce inseamna sa fii o mama la moda.

Curatenia in casa, gatitul si ingrijirea copiilor au fost secole de-a randul apanajul femeilor. Ba chiar uneori singurele lor ocupatii. Astazi, lucrurile s-au schimbat foarte mult. Tot mai multe femei aleg sa fie mame moderne: se ocupa nu doar de familie, ci si de propria lor bunastare.

A fi mama este un dar minunat. A fi capabila sa iubesti, sa cresti si sa ai grija de copii este unul dintre cele mai frumoase lucruri din lume. In ciuda acestui fapt, uneori uitam sa ne satisfacem propriile nevoi, care ocupa un nemeritat loc doi.

Cuvantul trendy cuprinde tot ceea ce este legat de moda, tendinte, modernism. Aceasta nu inseamna ca a fi o mama la moda implica superficialitate si frivolitate, ci din contra. Este vorba despre a fi o femeie moderna, capabila sa aiba grija de familie, dar si de ea insasi.

O mama la moda este o persoana proactiva, care organizeaza si construieste timp liber de calitate. Nu se simte vinovata ca se iubeste pe sine si nu isi face griji pentru alte lucruri decat copiii sai. O mama la moda este o evolutie, in bine, a rolului pe care il presupune maternitatea.

O mama la moda spune: „Am nevoie de timp pentru mine”

Cele mai multe mame se simt coplesite de treburile gospodaresti. Mai mult, ele trebuie sa se ocupe zi de zi de alte persoane si mai putin de ele insele, lucru care le poate demoraliza complet. E nevoie ca si mamele sa se relaxeze si sa fie constiente ca trebuie sa se iubeasca pe sine. O mama trebuie sa aiba timp pentru ea insasi, sa se simta implinita.

Secretul este sa iti deschizi mintea si sa adopti noi moduri de a-ti gestiona timpul. Nu este nevoie de pregatire pentru a fi o mama la moda. Pur si simplu invata sa te gandesti la tine si nu doar la oamenii din jurul tau. Acest lucru nu iti va face bine doar tie, ci si relatiei pe care o ai cu copiii, cu familia.

Trebuie sa te simti fericita si completa, astfel incat lucrurile sa mearga bine atat in interiorul tau, cat si in casa. Daca nu te simti bine, cum poti avea grija de ceilalti?

Mananca bine! Cand mananci sanatos si la timpul potrivit, corpul tau are mai multa energie. Exercitiile fizice inseamna un nivel redus de stres si eliberarea de endorfine, ceea ce te va face sa te simti mai fericita.

Organizeaza-ti timpul! Fa liste cu lucrurile pe care trebuie sa le faci in timpul zilei sau saptamanii. Stabileste-ti un program pentru fiecare activitate si lasa deoparte televizorul si retelele sociale.

Profita de timpul liber! Joaca pe plaja sau in parc cu copiii, iesitul cu prietenii sau o cina romantica impreuna cu partenerul sunt momente magice, care te vor scoate din rutina zilnica si iti vor spori starea de bine.

Si nu uita de tine! Esti o fiinta umana si nu este corect sa iti asumi de una singura toate responsabilitatile. Sarcinile trebuie impartite cu partenerul si chiar cu copiii, daca sunt deja mari. Meriti timp pentru tine si pentru relaxare.

Ca sa fii o mama la moda nu trebuie sa fii perfecta, ci sa fii multumita de tine insati!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Timp mama

Articole recomandate

Citeste si despre