Mamele lucreaza 168 de ore pe saptamana, potrivit unui studiu

/ / Modificat: 2019-06-24
Mamele lucreaza 168 de ore pe saptamana, potrivit unui studiu

Mamele au un loc de munca care dureaza nu mai putin de 168 de ore pe saptamana, deoarece sunt 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.

Multi oameni se vor gandi ca este imposibil sa munceasca 168 de ore pe saptamana, dar este adevarat. Insa este nevoie si de odihna.

Daca scadem orele de somn (sa presupunem ca sunt 8 ore de somn pentru mamele norocoase), atunci aceasta zi de lucru ar ramane la 112 ore pe saptamana, ceea ce este, de asemenea, foarte mult!

Cu un ochi deschis si altul inchis

Ok, poate 168 de ore sunt prea multe, dar ce mama nu doarme cu un ochi deschis si altul inchis in timpul noptii? Ce mama nu "pazeste" cand copilul este bolnav? De fapt, slujba mamei este o slujba de 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana. Sunt zile cand o mama doarme mai mult, in altele mai putin, dar ea este mereu in garda.

Mama este epuizata. Poate, din afara, acest lucru nu se vede de multe ori, dar acele persoane care nu au copii cred ca a fi parinte este ceva simplu sau mai putin obositor, dar realitatea este diferita. Realitatea oricarei femei care lucreaza si care este si mama este ca are nevoie de multe ore pentru a face tot ce trebuie.

Ce spune un studiu

Mamele sunt intotdeauna active si un studiu realizat de o companie americana sustine acest lucru. Compania a investigat viata a 2000 de femei cu copii intre 5 si 12 ani si a afla ce stiu toate mamele: le lipsesc ore intregi pentru a se odihni.

Exista cateva lucruri care fac viata mai usoara unei mame, cum ar fi servetelele umede, scutecele de unica folosinta, tabletele sau mancarea la borcanele.

Conform acestui studiu, 40% dintre mame simt ca ar mai avea nevoie de cateva ore in plus pentru a face tot ce trebuie, pentru ca intotdeauna ramane ceva in asteptare!

Toate mamele sacrifica cate ceva

Toate mamele sacrifica lucruri in viata lor sau nu mai fac ceea ce le placea si le interesa pentru binele copiilor, pentru a le dedica mai mult timp. De exemplu, multe nu mai au grija de aspectul lor fizic sau nu atat de mult, nu-si mai iau zi libera daca se simt rau, nu mai ies cu prietenii sau nu mai dedica timp lucrurilor interesante.

Potrivit acestui studiu, s-a calculat ca mamele petrec, in medie, 98 de ore pentru cresterea copiilor. Responsabilitatile unei mame nu se termina niciodata, dar este necesar sa stie cum sa se deconecteze. Este foarte important pentru sanatatea mintala. Pentru a fi o mama buna este nevoie sa-ti dedici si tie putin timp in fiecare zi.

O mama se trezeste foarte devreme si nu-si "termina" treaba pana cand nu ajunge in pat. Studiul a calculat 98 de ore pe saptamana, avand in vedere ca o femeie si o mama se trezeste la ora 6.30 dimineata si isi incheie ziua dupa ce copiii se duc la somn. Dar, desigur, acest program este relativ deoarece fiecare familie este o lume diferita.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Munca mama

Articole recomandate

Citeste si despre