10 carti care au facut istorie in literatura, despre femei puternice

Viata femeilor, prejudecatile cu care s-au luptat de-a lungul timpului, visele si dorintele lor au fost mereu un subiect atractiv pentru autorii literaturii mondiale.

De la protagoniste neinfricate, care lupta pentru realizarea visurilor lor, si pana la manifeste feministe, iata 10 carti, propuse de Huffington Post, pe care orice femeie trebuie sa le citeasca.

Mistica feminina, de Betty Friedan

mistica-feminina
Betty Friedan a fost o scriitoare de succes din America si una dintre pionierele feminismului de peste Ocean. Lucrarea ei, "Mistica Feminina" le indeamna pe femei sa isi doreasca mai mult de la viata decat o casnicie si copii.

Culoarea sentimentelor, de Kathryn Stockett

Este o poveste impresionanta despre opresiunile la care sunt supuse servitoarele afro-americane angajate in casele bogatilor albi din Mississippi, in anii '60. Romanul este scris din punctul de vedere a trei bune prietene: menajerele Abileen si Minny, alaturi de Skeeter, fata unei familii instarite din zona. Cartea a fost ecranizata in 2011.

Citeste continuarea pe ele.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul