Vindecarea cu ajutorul plantelor

/ / Modificat: 2006-02-24
Vindecarea cu ajutorul plantelor





 

Pentru a intelege aceste modalitati de actiune ale plantelor trebuie sa luam

in calcul faptul ca orice fiinta vie (incluzand aici atat plantele cat si fiinta umana) dispune nu numai de o structura fizica, ci si de una energetica.

In tratatele de medicina ayurvedica sunt descrise actiunile multor plante asupra corpului fizic al fiintei umane, dar si asupra corpurilor mai subtile. Tot aici se explica ca de fapt plantele functioneaza ca receptori ai anumitor energii benefice, infinite, din Univers, cu care se afla intr-o permanenta rezonanta.

Incarcatura energetica a plantelor a putut fi pusa in evidenta cu ajutorul fotografiilor Kirllyan si in felul acesta s-a dovedit faptul ca fiecare planta isi are aura sa specifica, astfel adeverindu-se ceea ce inteleptii ayurvedici au mentionat de mii de ani in tratatele lor.

Asadar prin intermediul plantelor binefacatoare fiinta umana poate asimila in structura sa subtila energii foarte rafinate. In momentul in care boala patrunde intr-o fiinta umana ea se manifesta mai intai in aura sa si abia in final la nivelul corpului fizic. Clarvazatorii pot confirma existenta unei boli inainte ca semnele si simptomele fizice sa apara. Sau, cum de multe ori se petrece, cand la medic vin persoane care spun ca le doare intr-o anumita zona, sau ca simt un anumit discomfort, iar analizele si investigatiile facute arata ca totul functioneaza normal. Pentru cei care cunosc aceste perturbari au semnificatia lor. Si in acest caz, plantele pot fi de mare folos.

Modalitati de utilizare a plantelor



 

Cel mai cunoscut mod de a lua plantele medicinale este sub forma de ceai sau infuzie, desi este stiut ca la temperaturi mai mari de 40 de grade, majoritatea substantelor componente sunt distruse, iar incarcatura energetica dispare. Traditia medicala orientala recomanda ca plantele sa luate sub forma de pulbere, sub limba, in doza necesara. Se tin astfel 15-20 minute, apoi se inghit cu apa (cel mai bine apa plata sau apa de izvor). In acest fel fiinta va beneficia de proprietatile binefacatoare ale plantei atat la nivel fizic, cat si la nivel energetic.

Medicina traditionala chineza explica aceasta prin faptul ca sublingual se deschid toate canalele energetice ale fiintei umane. Prin prisma acestor elemente noi, putem sa intelegem, spre exemplu, de ce se recomanda ca alimentele sa fie bine mestecate. In felul aceta beneficiem de energia pe care ea o aduce si acre este preluata foarte rapid prin intermediul canalelor energetice care se deschid aici. Trecand in graba, superficial peste aceasta etapa, inghitind rapid substantele (plante, alimente, etc.), nu vom beneficia decat de maxim 20% din proprietatile lor.

O alta modalitate de a lua plantele este maceratul la rece: plantele, in dozele indicate, se pun intro cantitate de apa. Se amesteca bine cat sa se umezeasca si se lasa la macerat 6-8 ore, dupa care se strecoara, iar lichidul obtinut se consuma in timpul unei zile. In felul acesta, apa, care este cel mai receptiv element, preia informatia din planta si o va trnsmite ulterior fiintei care o consuma.

Chiar daca, la prima vedere, pare dificil sa luati plantele sub forma de pulbere, sublingual, pentru ca va ganditi ca sunteti "prea ocupati", "prea grabiti", "prea agitati", aveti un moment de sinceritate cu dumneavoastra si ganditi-va ca meritati aceste minute pentru sanatatea si bunastarea dumneavoastra, si daca nu vi le acordati singuri, nimeni nu vi le va da; ba chiar sunt multi care abia asteapta sa vi le ocupe.  

Articol de Mihaela Tantas

Specialist medicina generala, acupunctura, homeopatie

Centrul de sanatate Amrita Med

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre