Trucuri sa faci sport cand ai un caine

/ / Modificat: 2011-10-12
Trucuri sa faci sport cand ai un caine

Cel mai bun prieten al omului se poate transforma cu usurinta in cel mai mare dusman al obezitatii. Daca ai un caine de companie si nu ai gasit pana in prezent o varianta atragatoare de a-ti tonifia trupul prin miscare, cateva trucuri prin care sa faci sport impreuna cu animalutul de companie ti-ar putea fi deosebit de utile. Cercetarile arata ca oamenii care depun efort fizic alaturi de catelul lor sunt mai constiinciosi in a respecta un program de fitness regulat.

Cheia intretinerii corporale cu ajutorul patrupedului tau de suflet este sa gasesti o serie de activitati pe care sa le faceti amandoi cu placere. Iata cateva sugestii in acest sens:

Plimbarea

Stabileste un ritm cat mai alert al plimbarilor zilnice de care are nevoie cainele tau. Cel mai probabil, animalutul manifesta mult entuziasm la iesirile in aer liber, astfel ca in loc sa-i domolesti energia, incearca sa tii pasul cu acesta.

Deplaseaza-te cu mai mare viteza in drum spre parc, inconjurati in fiecare zi un perimetru cat mai extins si luati-va la intrecere pe anumite portiuni de cate 50 - 100 de metri.

Un astfel de exercitiu sustinut si distractiv va aduce beneficii sanatatii amandurora: o inima mai puternica, tensiune arteriala scazuta, trup tonifiat si un risc al depresiei diminuat.

Dansul

Daca plimbarile lungi nu te incanta deloc, incearca sa dansezi cu animalutul tau. Este vorba despre o tehnica de dresaj prin care iti inveti cainele sa se strecoare printre picioarele tale si sa execute alte miscari speciale in ritmul muzicii.

In acest fel, va veti bucura impreuna de un antrenament aerobic eficient. Veti arde calorii (cainii pot avea si ei probleme de greutate) si va veti perfectiona echilibrul, lucrand musculatura din plin.

Joggingul

Cu toate ca nu toate rasele de caini se descurca onorabil la jogging, poti incerca acest tip de antrenament daca patrupedul tau a atins varsta adulta. Entuziasmul si energia lui te vor molipsi cu siguranta.

Foto: webmd.com

Inotul

Inotul este un sport complet care nu suprasolicita articulatiile si te ajuta sa slabesti in timp record. Multi catei adora sa se scufunde in apa, insa exista si anumite rase incompatibile cu acest tip de miscare.

Discul zburator

Aruncarea discului cu scopul de a fi recuperat de cainele tau si returnat este un sport distractiv si solicitant pentru amandoi.

Alte activitati recomandate pentru stapan si animalul de companie sunt drumetiile montane, fotbalul sau plimbarile cu rolele si cu bicicleta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sport mamici

Articole recomandate

Citeste si despre