STUDIU: Femeile iubite de partener se ingrasa cu 4,5 kilograme

/ / Modificat: 2023-06-13
STUDIU: Femeile iubite de partener se ingrasa cu 4,5 kilograme

Daca partenerul tau te iubeste, te vei ingrasa aproximativ cu 4,5 kilograme. Cel putin asta sustine un studiu recent.

Potrivit dr. Carolina Pérez, nutritionist la Unitatea de Obezitate din Quirónsalud Murcia, acumularea in greutate reprezinta o reflectare a faptului ca oamenii sunt iubiti si au o relatie de dragoste stabila.

Dar de ce dragostea se reflecta in greutate

Acelasi specialist sustine ca kilogramele in plus sunt rezultatul schimbarilor in obiceiurile alimentare si al timpului petrecut cu partenerul si familia, in loc sa practici exercitii fizice.

"Cand avem un partener, mai ales la inceput, iesirile in oras la masa sunt mult mai dese, iar acest nou obicei ne tine departe de rutina si obiceiurile alimentare normale, toate acestea ducand la cresterea in greutate," explica specialistul.

O alta cauza a unui posibil castig in greutate este ca unele femei, in special cele cu varsta cuprinsa intre 30 si 35 de ani, se relaxeaza cand vine vorba de aspectele legate de ingrijirea fizica, fapt legat de sosirea copiilor si implica, de asemenea, sarcina, lipsa de timp pentru pentru miscarea zilnica, gatitul, etc.

Pentru barbati, o situatie similara se produce deoarece prin asumarea mai multor obligatii casnice si familiale au mai putin timp pentru a face sport.

Specialistul recomanda astfel practicarea activitatilor fizice prin mersul pe jos in aer liber sau practicarea activitatilor fizice in cuplu.

Fie ca partenerii mananca impreuna acasa sau in oras, nutritionistul recomanda alegerea bauturilor alcoolice sanatoase, cum ar fi vinul, sampania sau berea si mancatul moderat, fara fast-food si sa caute restaurante care ofera optiuni mai sanatoase.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Femei Ingrasat femei

Articole recomandate

Citeste si despre