Micul dejun care iti pune in pericol silueta

/ / Modificat: 2011-09-16
Micul dejun care iti pune in pericol silueta

Atunci cand iti incepi saptamana in graba si nu ai timpul necesar sa-ti prepari singura micul dejun, apelezi la alimente care mai degraba iti pun in pericol silueta decat sa te hraneasca sanatos. Croissantul, produsele de patiserie infulecate in graba sau biscuitii sunt variante pe care trebuie sa le eviti, chiar si la micul dejun.

Sandwich-urile semi-preparate

Chiflele din faina alba si cu adaos de zahar, sosurile folosite pline de grasimi saturate si sarea in exces aduna in jur de 360 de calorii pentru un singur sandwich achizitionat din vitrina unui magazin.

In plus, apetitul tau va fi cu atat mai mare in restul zilei.

Croissantul

Croissantul este atat de fin si gustos pentru un anumit motiv: contine mult unt sau ulei hidrogenat, care furnizeaza grasimi intr-o cantitate superioara celei recomandate intr-o zi.

Daca mai adaugi si aportul caloric al carbohidratilor si al umpluturii, vei "hrani" organismul cu celulita gratie celor 350 de calorii minimum si cu zero nutrienti.

Biscuitii

Aceste alimente, in general fainoase, sunt preparate din faina, zahar, grasimi naturale sau artificiale, miere, ciocolata, seminte, sirop de fructe, creme de patiserie, arome si aditivi alimentari.

Zaharurile si grasimile in abundenta, dar si fibrele si vitaminele putine, amagesc temporar foamea si provoaca, fara doar si poate, mult temuta celulita.

Incearca sa inlocuiesti biscuitii clasici cu variante sanatoase, precum cei din faina integrala.

Batoanele cu cereale

Ovazul, nucile si fructele uscate sunt toate produse foarte sanatoase, cata vreme nu sunt inecate in zahar sau sirop cu continut ridicat de fructoza. In acest caz, batoanele cu cereale sunt dulciuri in toata regula, pe care stii ca trebuie sa le eviti.

Painea prajita cu ou

Multe restaurante, in special cele de tip fast-food, te imbie cu paine prajita imbibata in prealabil in ou si rumenita apoi in ulei incins. Numai doua felii din acest deliciu iti pot furniza pana la 500 de calorii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mic dejun

Articole recomandate

Citeste si despre