Exercitii cu ajutorul carora iti reintri rapid in forma dupa Paste

/ / Modificat: 2019-05-02
Exercitii cu ajutorul carora iti reintri rapid in forma dupa Paste

Mesele pline de bucate care mai de care mai apetisante si-au spus cuvantul pe trupul nostru, oricat am fi zis ca mancam doar cate putin din toate.

Nicio problema, insa. Pana la proba costumului de baie mai sunt cateva saptamani, timp suficient pentru a ne reintra in forma.

Dincolo de un regim alimentar hipocaloric, este necesara multa miscare. Una dintre scuzele pe care le gasesc mamele este legata de lipsa timpului. Insa motivul acesta pica atunci cand va spunem ca se pot face o multime de exercitii in casa, chiar cand copilul doarme si te bucuri de o mica pauza.

Iti vom arata in continuare cam ce miscari ai putea face asa incat trupul tau sa isi revina rapid la forma de dinaintea sarbatorilor pascale.

Exercitiul nr. 1

Asaza-te pe un scaun tinand mainile in sold si picioarele usor departate. Ridica-te tinand spatele perfect drept. Repeta acest grup de doua miscari de 10 ori.

Exercitiul nr. 2

Asaza-te in genunchi si sprijina-te in maini, tinand totodata spatele drept si piciorul flexat la unghi de 90 de grade. Intinde mai intai piciorul drept in spate cat de sus poti, apoi revino cu el in pozitia initiala. Repeta miscarea de 10 ori, apoi fa acelasi lucru si cu piciorul stang.

Exercitiul nr. 3

Intinde-te pe spate si flexeaza genunchii fixandu-i in podea. Tine mainile pe langa corp si incordeaza-ti muschii abdominali timp de 5 secunde. Repeta aceasta miscare de 8-10 ori.

Exercitiul nr. 4

Stai in picioare si realizeaza, mai intai cu piciorul drept, apoi cu stangul cate o miscare laterala de rotatie mai intai in sensul acelor de ceasornic, apoi invers. Realizeaza cate 10 astfel de grupuri de miscari pentru fiecare picior in parte.

Exercitiul nr. 5

Stand in genunchi, cu palmele sprijinite in podea si spatele neincordat, ridica mai inatai mana stanga in lateral pana sus, urmarind palma cu privirea. Revino si repeta acelasi gen de miscare si cu mana dreapta. Fa de 10 ori acest grup de exercitii.

Exercitiul nr. 6

Asaza-te pe spate, cu mainile pe langa corp, genunchii flexati si talpile departate. Incordeaza-ti muschii fesieri si ridica bazinul cat de sus poti, mentinand pozitia timp de 5 secunde inainte de a cobori. Repeta de 20 de ori acest exercitiu.

Exercitiul nr. 7

Asaza-te pe un scaun, tinand picioarele usor departate. Ia doua gantere de un kilogram fiecare sau doua sticle cu apa si ridica simultan mainile in lateral pana deasupra capului. Repeta miscarea de 20 de ori.

Exercitiul nr. 8

Stand in picioare, efectueaza fandari pe cate un picior, incercand pe cat posibil sa pastrezi pozitia dreapta a spatelui. Fa 10 astfel de miscari pentru fiecare picior in parte.

Exercitiul nr. 9

Asaza-te pe burta, ridica gambele si incruciseaza-le. Sprijinindu-te in palme si in genunchi, ridica-ti trunchiul si mentine-l in aceasta pozitie timp de 5 secunde. Revino in pozitia initiala. Repeta aceasta miscare de 20 de ori.

Exercitiul nr. 10

Asaza-te pe o parte. Trece-ti piciorul de deasupra in fata si sprijina-l in dreptul genunchiului celuilalt picior. La fel si mana de deasupra, sprijin-o in fata, in dreptul bustului. Acum, piciorul pe care il ai dedesubt ridica-l in miscari scurte, apoi odihneste-l timp de 3 secunde. Repeta de cate 10 ori pe fiecare parte.

Nu uita! Inainte de a incepe aceste exercitii fa cateva miscari de incalzire.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Exercitii abdomen

Articole recomandate

Citeste si despre