Cum te ingrasa dormitorul

/ / Modificat: 2011-06-10
Cum te ingrasa dormitorul

art_insomniaProbabil te intrebi cum te poate ingrasa dormitorul! Pe buna dreptate faci asta! Atunci trebuie sa stii ca obiceiurile pe care le ai in dormitor, modul in care il zugravesti si felul in care decorezi isi pun amprenta asupra siluetei tale. Afla cum te poate ajuta dormitorul sa slabesti mai repede!

Calitatea si cantitatea somnului iti afecteaza slabitul si sanatatea. Exista foarte multe lucruri care iti pot perturba somnul, iar dormitorul este unul dintre ele. Sunt unele lucruri din dormitor sau pe care le faci adesea in dormitor care te tin mai mult treaza decat ar trebui. Si lucrurile pe care le faci pot influenta felul in care dormi. Iata ce poti face pentru a crea un dormitor care sa te ajute slabesti!

Nu zugravi si nu decora dormitorul in rosu!

Rosu este o culoare pasionala si incitanta, insa deloc potrivita pentru a te ajuta sa scapi de cateva kilograme. Aceasta culoare favorizeaza apetitul si te face sa mananci mai mult. Are efectul de a aprinde beculetul foamei din creier si de a-ti declansa aceasta senzatie, chiar daca nu este momentul pentru masa.

Culoarea care se opune cu vehementa apetitului alimentar excesiv este albastrul. Ea este una dintre cele mai bune prietene ale dietelor de slabire. Nu reuseste sa iti deschida apetitul, ba chiar iti taie senzatia de foame. Asa ca poate ar trebuie sa o iei in considerare pentru zugravit!

veioza_lumina_dormitorEvita sa aprinzi lumina cand te trezesti noaptea!

Daca ai obiceiul de a te trezi pe timpul noptii pentru a merge la baie sau pentru a bea apa, evita sa aprinzi luminile. Atunci cand faci asta se transmit mesaje creierului ca este zi si ca este cazul sa te trezesti. Se incetineste secretia de melatonina, care este hormonul ce ajuta la inducerea somnului. Este considerata homornul-motor al somnului.

Vei adormi mult mai greu atunci cand te bagi in pat! Poti pozitiona strategic cateva veioze foarte mici sau mici dispozitive care sa creeze o lumina artificiala usoara pe drumul spre baie sau bucatarie. Acestea sunt utile pentru a te ajuta sa nu te impiedici si sa vezi ce faci cand bei apa sau folosesti baia. Important este sa nu fie o lumina puternica.

Cumpara-ti un pat "sanatos"!

Este important ca patul sa influenteze somnul intr-un sens pozitiv. De aceea trebuie sa ai salteaua care trebuie, pernele cele mai potrivite si asa mai departe. Daca acestea sunt incomode nu te vei putea relaxa si nu vei putea adormi. Somnul perturbat de astfel de impedimente te face sa devii iritata, agitata si in niciun caz mai putin slaba atunci cand te trezesti.

Specialistii sfatuiesc sa schimbi salteaua atunci cand nu te mai simti confortabil in ea, nu cand ii expira termenul de valabilitate. Nu folosi o saltea mai mult de 7 ani! Si pernele trebuie schimbate anual, iar daca ai probleme cu gatul, atunci chiar mai devreme.

Obisnuieste-te sa dormi cu sunete si zgomot pe fundal!

Nu este recomandat sa dormi intr-o camera in care este liniste totala. Vei deveni o persoana sensibila la orice zgomot cat de mic si te vei trezi din aproape orice. Insa nici sa fie zgomote puternice nu este bine pentru ca iti vor intrerupe somnul. Cel mai indicat este sa ai ceva sunete pe fundal, fie de la o muzica relaxanta, fie sa lasi geamul deschis pentru a auzi miscarile de afara.

efecte_laptop_dormitorEvita sa tii televizorul sau calculatorul in camera in care dormi!

Televizorul este una dintre cele mai frecvente cauze ale lipsei somnului la adulti. Este o tentatie care te face sa adormi foarte tarziu si sa nu mai beneficiezi de numarul de ore necesare de somn. Si calculatorul sau laptopul are acelasi efect!

De asemenea, acestea sunt tentatii care incurajeaza si obiceiurile alimentare proaste. Multa lume are tendinta de a manca in pat in timp ce se uita la televizorul. Acest lucru determina un aport excesiv de calorii de calorii si ingrasarea rapida!

Evita sa faci foarte racoare in dormitor!

Stim ca a inceput sezonul canicular si ca aerul conditionat este indispensabil. Insa este recomandat sa eviti sa creezi o atmosfera prea racoroasa in camera in care dormi. Senzatia de frig iti da pofta de mancare. Mentine o atmosfera suportabila, dar mai calda, pentru a evita sa mananci prea mult!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Slabit femei

Articole recomandate

Citeste si despre