Ce se intampla cu organismul femeii dupa sarcina?

/ / Modificat: 2019-12-23
Ce se intampla cu organismul femeii dupa sarcina?

Celebritarile afiseaza pe copertile revistelor trupurile lor perfecte si abdomenele plate dupa nastere. Aceste imagini nu sunt de niciun ajutor mamicilor, deoarece abdomenul nu este plat nici macar dupa doua saptamani si nici dupa doua luni de la nastere.

Corpul femeii trebuie sa-si recapete forma dupa ce a adus pe lume un copil, iar acesta este un proces care dureaza mai mult sau mai mult decat sarcina in sine. O femeie din Noua Zeelanda, Julie Bhosale, a decis sa arate realitatea corpului unei femei inainte dupa nastere.

Cum arata corpul unei femei dupa nastere

Cu aceste imagini publicate pe blogul sau "My Real Pospartum Body," Julie incearca sa denunte presiunea sociala pe care o suporta femeile, deoarece sunt obligate sa fie mame bune, profesioniste si sa fie mereu frumoase si slabe. Ea arata cu ajutorul mai multor fotografii facute la o zi dupa nastere, la doua saptamani si 3 luni, cum se schimba corpul unei femei. Este o realitate greu de acceptat pentru multe mamici, dar este normal.

Initiativa Iuliei si a altor mamici care au decis sa-si arate corpul dupa nastere prin intermediul retelelor de socializare, este demna de lauda, deoarece acestea ajuta alte mame care se simt triste, deprimate sau frustrate cand vad semnele de la sarcina pe abdomen sau piept.

mamici

Este realitatea si este normala, deoarece uterul trebuie sa se retraga si dureaza aproximativ 40 de zile pentru a reveni la dimensiunea initiala. Muschii abdominali au suferit o intindere uriasa, iar abdomenul va continua sa se dilate saptamani sau chiar luni. Pe langa acestea, femeile pot suferi si alte consecinte dupa sarcinia, cum ar fi pierderea parului, dureri in timpul actului sexual, incontinenta urinara.

Este o modalitate excelenta de a demitiza toate acele imagini ale unor celebritati care ne saluta din primele pagini ale revistelor cu trupurile lor perfecte dupa una sau chiar 3 sarcini. Realitatea se afla in aceste imagini. Foarte putine femei sunt norocoase si reusesc sa aiba acelasi corp ca inainte de nastere.

Organismul se poate recupera foarte bine, dar necesita perseverenta si disponibilitatea de a face exercitii fizice frecvent si de a mentine o dieta sanatoasa. Aceasta reteta simpla ne va ajuta sa fim aproape cum eram inainte de sarcina. Dar trebuie sa acceptam, de asemenea, ca exista semne care nu vor trece niciodata si care sunt dovada vie ca am fost mame.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Corp dupa nastere

Articole recomandate

Citeste si despre