Ce este fibromialgia?

/ / Modificat: 2017-01-04
Ce este fibromialgia?

Fibromialgia este o afectiune - fantoma, caracterizata prin dureri musculare si articulare. Aceasta boala este greu de diagnosticat, fiind confundata cu afectiuni precum artrita, anemia sau reumatismul.

Ce este fibromialgia?

Fibromialgia este o afectiune cronica, caracterizata prin dureri musculare si articulare. Este caracterizata si prin somn neodihnitor, oboseala, anxietate si depresie.

Simptomele fibromialgiei

Principalele simptome ale fibromialgiei sunt durerile si oboseala. Alte simptome care insotesc fibromialgia sunt durerile de cap, migrenele puternice, durerile pelviene su deranjamentele stomacale.

Cauzele fibromialgiei

Cauzele acestei afectiuni nu sunt pe deplin cunoscute. Specialistii cred insa ca responsabil de fibromialgie ese sistemul nervos central, care nu proceseaza corect semnalele durerii.

Cum se trateaza fibromialgia?

Fibromialgia nu are un tratament specific. Medicii recomanda medicamentele analgezice, antiinflamatorii si antidepresive.

Sunt utile insa si terapii alternative precum baile calde, masajul, acupunctura sau meditatia.

Suplimenteaza consumul de vitamina D

Insuficienta de vitamina D este in stransa legaura cu fibromialgia. Aceasta insuficienta cauzeaza dureri musculare si osoase.

Doza zilnica recomandata pentru a reduce durerile produse de fibromialgie este 1000 si 5000 de unitati.

Miscarea este foarte importanta

Fibromialgia poate fi tratata si cu ajutorul sportului. O viata activa este primul pas pe care il poti face pentru o sanatate de fier.

Incearca sa mergi pe mai mult jos, sa alergi, sa mergi cu bicicleta sau sa inoti.

Autor: Mihaela Rotaru


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Afectiuni Boala Dureri

Articole recomandate

Citeste si despre