7 explicatii frecvente pentru oboseala

/ / Modificat: 2017-01-05
7 explicatii frecvente pentru oboseala

Responsabilitatile profesionale, casnice, sociale si alte natura sunt de obicei explicatiile starilor frecvente de oboseala pe care le invoci atunci cand simti ca randamentul tau fizic ia o turnura descendenta.

Totusi, extenuarea poate avea la baza o serie intreaga de cauze, de la probleme minore pana la afectiuni cu adevarat serioase.

Cofeina in exces

Remediul pentru somnolenta folosit de majoritatea persoanelor este cofeina. In mod surprinzator, aceasta substanta poate avea efectul opus pentru un procent generos de femei, daca este consumata in exces.

Infectia tractului urinar

Cu toate ca majoritatea femeilor asociaza infectia tractului urinar cu senzatii de arsura si usturime, medicii spun ca oboseala este unicul indiciu in anumite cazuri.

Anemia

Daca fluxul ciclului tau menstrual este abundent, ai fost diagnosticata cu fibrom uterin sau chisturi ovariene ori ai nascut recent, pierderea unei cantitati mari de sange conduce la anemie, una din cauzele principale ale oboselii in randul femeilor.

Glanda tiroida hipoactiva

Daca ritmul tau zilnic devine mai lent si te simti usor deprimata, ai putea suferi de hipotiroidism, afectiune in care glanda tiroida nu mai produce suficienti hormoni responsabili cu controlul felului in care organismul consuma energia.

Intoleranta alimentara

Specialistii au descoperit ca anumite intolerante alimentare ascunse sunt responsabile cu declansarea starilor de somnolenta.

Apneea de somn

Apneea de somn este o afectiune caracterizata prin pauze respiratorii repetate si frecvente, fenomen care iti intrerupe ciclul de odihna fara sa constientizezi. In acest fel, se poate explica oboseala diurna suparatoare.

Afectiunile cardiace

Daca te simti extenuata dupa activitati pe care inainte nu le considerai foarte solicitante, precum menajul sau caratul pungilor de cumparaturi, acesta ar putea fi un semnal de alarma pentru o posibila afectiune cardiaca.

Autor: Adelina Dobrin

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Oboseala Oboseala mamici

Articole recomandate

Citeste si despre