Cancerul la femei: simptomele care anunta aceasta afectiune

/ / Modificat: 2019-03-21
Cancerul la femei: simptomele care anunta aceasta afectiune

Depistat din timp, cancerul este o maladie care poate fi tratata. De aceea, este important sa tii cont de simptomele care anunta aceasta afectiuni.

Doua dintre cele mai comune tipuri de cancer la femei sunt cancerul de san si cel uterin.

Acestea pot fi usor diagnosticate cu mamografii si testul Papanicolau, daca mergeti regulat la control. Oamenii de stiinta avertizeaza ca incidenta cancerului la san este mai mare la femeile care locuiesc in mediul urban, se casatoresc si au copii taziu, fumeaza, consuma alcool si au un stil de viata sedentar.

Pierderea inexplicabila in greutate!

Ai observat ca ai slabit desi nu ai tinut niciun fel de dieta? In plus, te confrunti si cu letargie care dureaza mai mult de 3-4 saptamani? Este posibil ca aceastea sa anunte un eventual cancer. Pierderea semnificativa in greutate pe o perioada de cateva luni, fara nicio cauza poate anunta un cancer de pancreas, stomac, esofag sau de plamani.

Orice pustula din gura care nu se vindeca!

Daca ai observat ca ai o pustula alba in gura, care nu se vindeca de trei saptamani, atunci trebuie sa mergi de urgenta la medic. Mai mult, fumatul pasiv sau activ poate fi de vina de aparitia cancerului. Fumatul este asociat cu iritatie constanta pentru mucoasa bucala, putand duce, in timp, la cancer oral.

Citeste continuarea pe KFetele.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cancer Afectiune rara

Articole recomandate

Citeste si despre