Sute de copii diagnosticati anual cu cancer in Romania! "Parintii care nu au bani nu au decat sa astepte..."

/ / Modificat: 2024-02-15
Sute de copii diagnosticati anual cu cancer in Romania!

Anual aproximativ 500 de copii sunt diagnosticati cu diferite forme de cancer, a declarat pentru AGERPRES presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia. Potrivit acestuia, la copii rata de vindecare este foarte mare, mai ales in cazul formelor de cancer hematologice.

Totodata, acesta a evidentiat problemele pe care le intampina copiii si parintii cu investigatiile si tratamentul.

"Romania, din pacate, are peste 5.000 de pacienti cu cancer (n.r - anual) si in fiecare an sunt diagnosticati cu forme de cancer cam 500 de copii. (...) La copii rata de vindecare este foarte mare, mai ales in cancerele hematologice.

Sunt sunat de parinti care plang pentru ca nu au bani pentru investigatiile acestor copii, chiar daca investigatiile sunt gratuite ei vor sa inceapa cat mai repede tratamentele, dar niciun doctor nu le poate face tratament pentru ca nu au acele investigatii si pentru ca nu sunt bani sunt amanati pana la calendele grecesti si incercam cumva sa suplinim costurile acestor investigatii, dar nici noi nu avem prea mari posibilitati financiare. Si la copii este o intreaga tragedie privind tratamentul si investigatiile. Multi dintre copii pleaca in afara, din pacate. Parintii care au bani isi duc copiii afara in Europa, iar parintii care nu au bani nu au decat sa astepte sa fie suplimentat bugetul si sa poata sa isi vada copilul intrat pe tratament. Si aici sunt tratamente dedicate si intampina greutati. (...) Avem specialisti, avem si nu avem tratamente de ultima generatie, dar multe sunt intrerupte. Va dau un singur exemplu - Vesanoidul - care a fost adus cu mari sincope de luni de zile. Daca pacientul nu ia acest medicament, viata lui este pusa in pericol", a declarat Irimia.

  • Surse: agerpres.ro
  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cancer copii Cancer

Articole recomandate

Citeste si despre